Прочитај ми чланак

Михајловић био код папе: Хтео је да ме прогласи за свеца

0

Синиша Михајловић, српски тренер, открио је да је био гост врховног поглавара римокатоличке цркве, папе Фрање.

Како је навео, протеклог понедељка је провео три сата у разговору са папом, иако је уобичајено да посете трају 15 минута.

Foto: Tanjug/Ap

„Дивно искуство, папа је диван. Био је то разговор са људима који су превазишли бројне проблеме, људима који вам дају снагу и из лоших искустава проналазе нешто добро“, навео је Михајловић.

Он је за Газета дело Спорт пренео и детаље разговора.

„Рекао ми је да ће ме одмах прогласити за свеца. Зашто? Зато што сам довео и ташту. Папа је веома мудар човек, а и обожава фудбал“, истакао је Михајловић.
Тренер Болоње је истакао и да се нада да ће ускоро на утакмицама његовог тима бити и публике.

„Замишљам први меч са навијачима… Можда ћемо би бити први клуб у Италији који ће то омогућити. Није немогуће уз тестирање и вакцинисање“, рекао је Михајловић.

Болоња је се после 21 одиграног кола Серије А налази на 13. месту табеле италијанског шампионата.

Подсетимо, легендарни српски фудбалер је у претходном периоду прошао кроз животну драму пошто му је била дијагностификована леукемија.

Велики борац је успео да победи опаку болест и да се врати послу, али је говорио и да је пролазио кроз веома тешке моменте.

„Не бих могао да тражим више. Остао сам жив. На личном нивоу заиста нисам могао да тражим више“, рекао је италијанским медијима Михајловић.