Прочитај ми чланак

Миха ближи одласку: Србија остаје без селектора?

0

mihajlovic-na-maksimiru-1363977182-286695

 

(Курир, Мондо)
БЕОГРАД – Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић изјавио је да је ближи одласку него останку на садашњој функцији.

Србија је практично изгубила све шансе за пласман на СП 2014. године, а председник ФСС Томислав Караџић пружио је подршку Михајловићу.

„Када сам долазио на место селектора рекао сам да ћу ја бити једини кривац у случају да се не пласирамо на СП. Драго ми је јер ФСС верује у мене. Подсећам да сам ја као свој циљ поставио пласман у Бразил, а они на два наредна велика такмичења (СП у Бразилу и ЕП у Француској). На крају циклуса у децембру, имаћемо нови састанак и донети коначну одлуку. Међутим, у овом тренутку сам ближе одласку, него останку, али нећу сада да одлучујем јер до краја квалификација имамо још четири утакмице“, рекао је селектор Србије за „Спортал.рс“

Он је рекао да остаје чињеница да је Србија добила тешку групу у квалификацијама за СП.

„Хрвати као носиоци су девети на ФИФА листи, Белгијанци су у у врху у конкуренцији европских селекција, Шкоти имају традицију, незгодни су на свом терену, док дуели са Македонијом за нас имају статус дербија. Велс је извучен из последњег шешира где је на пример једна Андора. Када је реч о првенству у Француској, ни тада не може ништа да се гарантује, али ће тада овај тим бит много зрелији, искуснији и шансе ће бити много веће“, навео је он.

Михајловић се осврнуо на мечеве против Хрватске и Шкотске.

„Ништа се није променило у мом мишљењу о те две утакмице. У меч са Хрватима ушли смо у грчу, под притиском, а онда смо примили голове после грешака. У другом полувремену су се момци ослободили и заиграли много боље, али нису успели да дају гол. Мени је важно да у овом мечу нисмо били надиграни, као ни у претходним. Када је реч о Шкотима, свих 90 минута одиграли смо одлично и могли смо да дамо још неки гол.

Све у свему, ова репрезентација је још млада, без великог међународног искуства у репрезентацији и због тога треба да се верује у њу. Сигуран сам да ће за неколико година овај тим бити веома озбиљан на светској сцени. Међутим потребно је стрпљење и вера у њих. Сваки тренер уочи меча бира тим за који мисли да ће одиграти најбоље, а на крају о свему одлучује резултат. Када се победи све је лепо, а када се изгуби ништа не ваља. Шта би се на пример десило да смо поражени од Шкота? Сви би ме питали зашто сам ставио у тим Луку Миливојевића или Ненада Томовића или зашто ову, а не неку другу тројицу. Уосталом играли смо против две различите репрезентације, тако да је и избор играча био другачији“, рекао је Михајловић и додао:

„Посао селектора зависи од резултата. На критике сам навикао и немам проблем са тиме. Пре доласка на место селектора одредио сам пут који желим до краја да пређем. Такође сам рекао да ћу у случају неуспеха ја бити једини кривац. Обезбеђени су нам најбољи услови за рад, тако да је Савез свој део посла одрадио. Остаје да се види шта ће се десити до краја квалификација. Имамо још четири утакмице и желим да освојимо максималан број бодова. Желим да победимо у сваком мечу, а да ли ће се то десити, не знам“.

Михајловић је за Мондо рекао да не постоји начин да се договори са Адемом Љајићем ако фудбалер Фиорентине не жели да пева химну.

„Код мене нема компромиса. Ја разумем његове разлоге, али и он треба да разуме мене“, рекао је Михајловић и осврнуо се на фудбалера Бенфике Немању Матића.

„Матић није правио проблеме. Рекао је да неће да игра. Међутим, ако заслужи играма и понашањем, опет ће бити позван. Ја немам ништа ни против Љајића, ни против Матића, само треба да промене став“, додао је он.

Селектор Србије је истакао да верује у свој тим.

„Мислим да су момци на терену показали да је ово прави пут, да је то репрезентација која ће у наредном периоду бити јака и која ће имати великих могућности и шанси да буде стални учесник на великим такмичењима. Не кажем да ће се Србија лагано пласирати на светска и европска првенства, али верујем у ове играче и овај тим“, уверен је Михајловић.