Прочитај ми чланак

МАТИЋ ТУЖАН ЗБОГ НАВИЈАЧА: До сада нисмо имали подршку!

0

Репрезентативац Србије Немања Матић позвао је навијаче да бодре државни тим у одлучујућој утакмици са Грузијом (понедељак, 20.45) јер ће екипа без подршке тешко стићи до циља.

– До сада нисмо имали праву подршку, први пут смо у Бечу напунили стадион и људи су свих 90 минута били свим срцем уз нас. Утакмица против Грузије је најважнија, можда и у историји српског фудбала, од како смо самостални. Волео бих да напунимо стадион и сви заједно се радујемо ако победимо. Утакмица може много тога да одлучи ако наш фудбал жели да иде напред – рекао је Матић новинарима у Старој Пазови, преноси Бета.

Фото: Ројтерс

Србија ће у понедељак играти против Грузије утакмицу у којој ће покушати да оствари пласман на Светско првенство у Русији. По речима Матића, пораз од Аустрије у претходној утакмици не сме да поремети атмосферу.

– Такав смо народ, да се после једног пораза мења комплетна слика о свима нама. Људи заборављају да смо и даље први и да нас једна победа води на Светско првенство – рекао је Матић.

Мурињо пожелео срећу „орловима“

Утакмицу у Бечу против Аустрије пратио је и његов тренер из енглеског клуба Жозе Морињо.
– Пожелео нам је сву срећу, да се пласирамо на Светско првенство. И он је рекао да је требало да играмо боље, али да је то фудбал и да се нада да ћемо се пласирати. То је све – рекао је Матић.

Немања Матић је навео да играње за репрезентацију Србије носи дозу притиска, али да у екипи „нема страха“ пред кључну утакмицу.

– Свесни смо да нисмо пружили добру партију против Аустрије из овог или оног разлога, то је сада мање важно. Сви једва чекамо утакмицу и даћемо више од својих могућности да победимо и пласирамо се јер смо свесни колико би то значило нашем фудбалу. Нема страха, само велика жеља да се стигне до циља – казао је Матић.

Он је истакао да је најважније то што Србија „сама одлучује о својој судбини“ и да народ то треба да препозна и напуни стадион за утакмицу против Грузије.

– Не бежимо од одговорности. Ово нам је био први пораз, први смо на табели. Да нам је неко понудио пре квалификација ову позицију, мислим да бисмо сви оберучке прихватили – навео је везни фудбалер Манчестер јунајтеда.

Он је казао да га не занимају лоши коментари на друштвеним мрежама и да је сам себи највећи критичар.

Људи који пишу коментаре фудбал и не прате на тај начин, вероватно само погледају резултат. Више бих волео да дођу на стадиону и подрже нас, а после утакмице да причамо

Немања Матић, фудбалер Србије

– Читао сам када сам био млађи, сада сам искуснији и то ме искрено не занима. Веома добро знам када играм добро, а кад лоше и не треба нико ништа да ми каже. Сам себи сам највећи критичар.

Људи који пишу коментаре фудбал и не прате на тај начин, вероватно само погледају резултат.

Више бих волео да дођу на стадиону и подрже нас, а после утакмице да причамо – казао је Матић.

Утакмица последњег кола Групе Д квалификација измедју Србије и Русије играће се у понедељак од 20.45 на стадиону „Рајко Митић“.