• Почетна
  • СПОРТ
  • Маркец опет пакује кофере, али остаје у Премијер лиги
Прочитај ми чланак

Маркец опет пакује кофере, али остаје у Премијер лиги

0

Марко Силва, португалски стручњак из Вотфорда, жели да доведе Марковића на позајмицу

Лазар Марковић поново пакује кофере! Српски офанзивни везиста очигледно је оставио добар утисак на португалског тренера Марка Силву са којим је ове сезоне сарађивао у Халу па би путеви могли опет да им се укрсте.

Ипак, како је Хал испао из Премије лиге, а Силва преузео Вотфорд који ће се такмичити и даље у елити, постоји шанса да, како наводи угледни лондонски тајмс, и Марковић обуче дрес Стршљенова са стадиона Викариџ Роуд.

На српског фудбалера тренер Ливерпула Јирген Клоп не рачуна ни за следећу сезону, па је опет реална опција позајмица. Мада, наводи се да би клуб са Енфилда могао и да покуша да га прода Вотфорду, само питање је колико су Стршљенови спремни да издвоје новца.

Тајмс, додуше стидљиво, наводи да се за Марковића интересују и руски Зенит и неки португалски клубови, али да је интересовање Вотфорда конкретно.

Марковић је у Ливерпул дошао у лето 2014. године из Бенфике за суму од 25.000.000 евра. Међутим, само једну сезону је провео у дресу Ливерпула, а потом је ишао на позајмице у Фенербахче и лисабонски Спортинг.

Овај 23-годишњи Чачанин у Ливерпулу има годишњу плату од око 2.700.000 евра, а уговор са тим клубом истиче му 30. јуна 2019.

Иначе, у другом делу прошле сезоне Србин је за Хал одиграо 14 утакмица и постигао два гола, а идентичан учинак имао је играјући јесенас за Спортинг.