Прочитај ми чланак

Марјановић потписао за Звезду!

0

kk crvena zvezda(Спортал)
Звезда је добила ново, треће појачање у овом прелазном року, најдоминантијег центра на овим просторима – Бобана Марјановића (25, 221 цм), потврђено нам је у клубу са Малог Калемегдана. Горостасни кошаркаш је потписао уговор на две године, а црвено-бели су тако решили горуће питање на позицији „петице“ на којој, поред Марјановића, имају само још Рашка Катића.

Марјановићу је минула сезона била најпродуктивнија у каријери у дресу Мега Визуре где се потпуно препородио под надзором тренера Дејана Милојевића. Сада ће имати прилику да свој квалитет презентује у далеко јачој конкуренцији, у АБА лиги и пре свега у Евролиги, где ће се опробати против најјачих центара Европе. У претходној сезони Суперлиге Марјановић је био најкориснији играч првенства, испред Жофрија Ловерња и Демаркуса Нелсона.

Са пенала је шутирао, за центра одличних 84,7 процената, за два поена 61,8 процената, а просечно је бележио десет скокова по утакмици. Са Жалгирисом је освојио литванско национално првенство и куп, као и Балтичку лигу. Наступао је и за српску репрезентацију, у чијим млађим категоријама је био освајач светског (У19) и европског (У20) злата. Дрес сениорског националног тима носио је на Европском првенству 2011. Пре Марјановића Звезда је ангажовала словеначког бека Јаку Блажича, америчко крило Блејка Шилба и продужила сарадњу са плејмејкером Демаркусом Нелсоном.