Прочитај ми чланак

МАРЈАНОВИЋ БРИЉИРАО, Тео асистирао за пад Јокићевог Денвера

0

Екипа Лос Анђелес Клиперса славила је у Колораду против Денверу са 122:120.

На теренима Пепси центра видели смо чак тројицу српских кошаркаша (Теодосић, Марјановић, Јокић), од којих је највише блистао Бобан Марјановић који је по први пут добио већу минутажу.

AP Photo/David Zalubowski

Тренер Док Риверс искористио га је као правог X фактора и захваљујући његовој сјајној роли у последњој деоници Клиперси су стигли до победе.

Марјановић је на терену провео само 15 минута и за то време је остварио учинак од 18 поена, шест скокова, две украдене лопте, једне асистенције и блокаде.

Боби је прилику да заигра добио тек у трећој деоници и, као увек до сад, апсолутно је искористио дати шансу.

Пламли и Јокић нису могли много против центра Клиперса и његова партија један је од главних разлога зашто су Клиперси славили у Колораду.

Добру утакмицу за тим из „града анђела“ одиграо је и Милош Теодосић који је за 26 минута постигао 11 поена, уз пет асистенција и четири скока.

Најефикаснији у победничком саставу био је Лу Вилијамс са 25 поена, док је Остин Риверс постигао 17.

Никола Јокић, наш најбољи кошаркаша у НБА, није се много наиграо у увом мечу. На терену је провео 27 минута остваривши учинак од 18 поена, шест скокова и четири асистенције, уз шут из игре 4/5, бацања 8/8.

За Денвер се после више од два месеца на терен вратио Пол Милсап који је постигао девет поена уз седам ухваћених лопти. Најефикаснији код Нагетса био је Гери Херис са 23 поена, Бартон је убацио 19, док су по 18 имали још Чендлер и Мари.

Клиперси се налазе на осмом месту Запада са скором 32/27, док су Нагетси девети са 33/28. Предстоји нам велика борба за плеј-оф у западној конференцији.