Прочитај ми чланак

МАРИНКОВИЋ, ПРВИ СРБИН У КК ЗАДАР ПОСЛЕ РАТА: Вратио бих се у Звезду или Партизан

0

Прошлог лета кошаркаш Иван Маринковић је постао први Србин који је заиграо у Задру после ратног вихора.

ivan-marinkovic-kk-zadar

Обележио је прва два кола AБA лиге, поготово премијерни меч, победу над ФМП-ом. Имао је индекс 41, после 32 поена и осам скокова.

Како коментаришете сјајан почетак сезоне. Били сте МВП првог кола?

– За сада могу бити заиста задовољан припремним периодом и како је кренуло првенство. Сигурно да је леп осећај бити МВП кола, али заиста је много важније било то што смо остварали јако битну победу, а ја ћу дати све од себе да наставим са добрим играма – каже Маринковић за “Блиц”.

Ваше и амбиције клуба у новој сезони?

– Званичне амбиције клуба су опстанак у лиги, али се надам да можемо да поновимо прошлогодишњи резултат када смо били шести са истим бројем победа као Партизан. Што се мене тиче, трудићу се да дам што већи допринос и што бољој игри Задра.

Задар је најкошаркашкији град још у СФРЈ, како сте прихваћени, како живите?

– Прихваћен сам заиста феноменално од клуба, навијача, људи у целом граду. Стварно су сјајни према мени од првог дана. Као што сте рекли, најкошаркашкији град што се може видети и по посећености на утакмицама, где смо прошле године били одмах иза Партизана, што је невероватно за град који има 100.000 становника. A што се живота тиче, засад стварно уживам, највише у мору и лепом времену.

Били сте и у Звезди и Партизану, како гледате на тај период?

– Да, није баш чест случај да је неко био у оба клуба, а ја на то гледам као на моје почетке и улазак у сениорску кошарку. Надам се да ћу некада у каријери поново играти за неки од два велика клуба у родном граду.

Фаворити у AБA лиги?

– Мислим да је Звезда апсолутни фаворит и ове године. Заиста су врхунска евролигашка екипа. Од осталих тимова, мислим да Будућност и Цедевита имају најбоље саставе и да ће се међу њима тражити шампион ове сезоне. Наравно, не треба заборавити Партизан и Мегу, мислим да ће бити узбудљиво у плеј-офу ко год да буде – поручио је Маринковић.

Колико лоше пренесена изјава може да направи проблеме, најбоље је на својој кожи осетио управо Иван Маринковић.

– Рекао сам једном овдашњем новинару да сам 2011. када сам напунио 18 година прешао у Партизан, а те године Звезда је направила сарадњу са ФМП-ом, а не како је то после пренесено на друштвеним мрежама.

Маринковић је каријеру почео у Партизану, па је прешао у Звезду, па се вратио у Партизан. Прослеђен је у ОКК Београд, у МЗТ-у је освојио дуплу круну, након чега је отишао у Пољску, да би се касније преселио у Задар.