Прочитај ми чланак

Лука Дончић плаћа сахрану деце убијене у основној школи „Владислав Рибникар“

0

ДАН после ужасног догађаја у Београду, где је у основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару 14-годишњи ученик ватреним оружјем убио осморо ђака и чувара те установе, а више особа ранио, из Сједињених Амерчких Држава је стигла помало нестварна, а изузетно дирљива вест.

Наиме, кошаркаш Далас маверикса и ререпрезентације Словеније, Лука Дончић решио је да плати трошкове сахране убијених малишана.

Foto: Youtube

И не само то.

„Новости“ вам преносе у целости вест коју је емитовао највећи амерички спортски медиј, ЕСПН:

„Како је за ЕСПН рекао портпарол ‘Лука Дончић фондације’ у четвртак, звезда Далас маверикса Лука Дончић се обавезао да плати трошкове сахране деце убијене у београдској основној школи, као и психолошко саветовање за преживеле.

Дончић има дубоке корене који га везују за регион око главног град Србије, одакле су му баба, ујак, ујна, рођаци. Његов отац Саша је Србин.

Дончић се понудио да, најпре хитно, краткорочно, помогне после овог масовног убиства, а планира да се укључи и у, каква год буде била потребна, помоћ након трагедије која се десила у основној школи Владислав Рибникар у среду.

Дончић, који је рођен у Словенији, очекује да ће се и други кошаркаши из НБА лиге који су пореклом с Балкана такође укључити.

– Срце ми је сломљено због трагичне пуцњаве у Србији и губитка живота, укључујући невиних, дечјих. Моје мисли су, после ове трагедије, уз фамије страдалих и читаву тамошњу заједницу. Кроз моју фондацију, трагам и за хитним, и за дугорочним начинима помоћи ђацима, школи и породицама које су погођене пуцњавом у основној школи Владислав Рибникар. Посвећан сам томе и обавешаваћу јавност о свим детаљима овим поводом – поручио је Лука Дончић.