Прочитај ми чланак

ЛШ – Спектакл у Глазгову, преокрети Барсе и ПСЖ-а,сјајни Атлетико,“Тобџије“ лако

0

Прелепо фудбалско вече приредили су нам учесници Лиге шампиона у групама од А до Д. Много голова, преокрета, узбуђења, мајсторија, али и промашених пенала...

man500231020160928221149

Група А

Лудогорец – ПСЖ 1:3

Екипа Лудогореца, коју смо сви добро упознали у квалификацијама, кроз двомеч са Црвеном звездом, вечерас пред својим навијачима је сјајно започела меч са фаворизованим Пари Сен Жерменом.

Домаћин је повео у 16. минуту, лепим голом Натанијела из слободног ударца. Гађао је, и погодио, доњи леви угао гола голмана Ареоле који ништа ту није могао – 1:0.

Ипак, тим из разграда није успео да ову предност и сачува до краја првог полувремена, пошто је Матуиди у 41. минуту изједначио на 1:1.

А после само седам минута игре у наставку, уследио је потпуни преокрет. Слободан ударац је одлично извео Ди Марија, а на његов центаршут је још боље реаговао Кавани који је умакао својим чуварима и ударцем главом довео “Свеце“ у вођство – 1:2.

Кулминација узбуђења је тек уследила. У 59. минуту домаћи су изнудили једанаестерац, али је шут Козмина Моција са беле тачке зауставио Ареола.

И само минут касније, уследила је казна за овај промашај, у режијикаванија, који је својим другим голом решио питање победника – 1:3.

Арсенал – Базел 2:0

У Лондону је практиично све било готово за пола сата, у режији тандема Санчез – Волкот.

“Тобџијама“ вечерас није дуго требало да “начну“ госте из Базела. Играо се седми минут меча, муњевита акције Арсенала, на крају Санчез одлично центрира са леве стране, а на правом месту био је Волкот који је рутински завршио ову акцију – 1:0.

И онда, већ у 26. минуту, исти играч је успео да дуплира предност Арсенала, а после још једне асистенције Алексиса Санчеза – 2:0.

До краја, “Тобџије“ су рутински одрадиле свој посао и без муке освојиле бодове.

Голове из Лондона погледајте ОВДЕ.

Група Б

Бешикташ – Динамо Кијев 1:1

Ако ни због чега другог, вечерас је вредело гледати ову утакмицу због прелепог гола Рикарда Кварежме, који је на истеку првих пола сата игре из слободног ударца “скинуо паучину“ – 1:0.

Гол предности за домаће потрајао је до средине другог полувремена, конкретно до 65. минута, када је Циганков донео изједначење Кијевљанима – 1:1.

Наш репрезентативац Душко Тошић одиграо је свих 90 минута у екипи Бешикташа.

Наполи – Бенфика 4:2

На први гол у Напуљу чекало се 19 минута, а онда је после корнера са десне стране, Хамшик био сптретнији од нашег Фејсе и ударцем главом послао лопту у мрежу, за вођство Наполитанаца.

Наде гостију у евентуални преокрет трајале су до 53. минута, када је Мертенс феномелано извео слободан ударац и дуплирао вођство екипе из Напуља – 2:0!

Ни то није било све, па је само пар минута касније домаћи тим изнудио једанаестерац, који је у гол претворио Милик, да би већ у 58. минуту Мертенс својим другим голом повисио на 4:0.

После тог поготка, уследило је опуштање домаћег тима, што је екипа Бенфике искористила да значајно ублажи овај пораз, и то головима Гуедеса у 71. и Салвија у 86. минуту меча, за коначних 4:2.

Наш Немања Максимовић није био међу стартерима Наполија, али је већ у 11. минуту заменио повређеног Албиола.

Група Ц

Борусија Менхенгладбах – Барселона 1:2

После стартних 7:0 против Селтика, Барса је вечерас у Менхенгладбаху наступила без повређеног Леа Месија и његово одсуство се свакако осертило на терену. Домаћин се храбро супротставио фаворизованим Каталонцима и у 34. минуту стигао до вођства.

Била је то муњевита акција “Колтова“ кроз средину терена, на крају је Дахуд асистирао за Азара који је био “на ивици офсајда“ и са неких 12 метара послао лопту у небрањену мрежу – 1:0.

Ипак, почетак меча био је у знаку гостију, конкретно Нејмара и Суареза који су имали три одличне шансе, у 7, 11. и 21. минуту, али их нису реализовали.

Ипак, у 65. минуту мрежа домаћих се коначно затресла. Нејмар је овога пута одлично сарађивао са Ардом Тураном, који је умакао по десној страни и прецизним ударцем послао лопту у мрежу за изједначење на 1:1.

Девет минута касније – потпуни преокрет. Сада су у главним улогама били Суарез и Пике, први као асистент, а други као стрелац за 1:2!

Голове погледајте ОВДЕ.

Селтик – Манчестер Сити 3:3

Муса Дембеле је већ после три минута игре, ионако узаврелу атмосферу на “Селтик Парку“ учинио још спектакуларнијом. Он је реализовао одлично уиграну и још боље изведену акцију свог тима после слободног ударца, а онда и центаршута са десне стране. Нападач домаћих је био на правом месту, непосредно пред противничким голом, додуше можда и у офсајду, али гол је шпризнат и Селтик је повео са 1:0.

Пар минута касније, још један слободан ударац за домаће и још једна велика опасност по гол “Грађана“. Овога пута Коло Туре је шутирао са неких шест-седам метара, али је голман Браво одлично реаговао.

Већ у 12. минуту, гости из Манчестера су узвратили и стигли до изједначења. Наш репрезентативац Александар Коларов је шутирао са тридесетак метара од гола, али се испоставило да је практично асистирао Фернандињу кога је лопта погодила, а он је сјајно прихватио и на крају послао у мрежу – 1:1.

Овај гол није обесхрабрио домаће, силно мотивисане да се искупе пред својим навијачима за стартни дебакл против Барселоне.

У 22. минуту извели су муњевиту акцију по левој страни, на крају лопта је закачила Рахима Стерлинга, променила правац и преварила Брава за нову ерупцију одушевљења на Селтик Парку – 2:1!

Међутим, није се дуго чекало да се Стерлинг искупи за претходни гол. Он је то учинио на маестралан начин, после прелепе акције свог тима кроз средину, а он је на крају мајсторски предриблао голмана и послао лопту у мрежу за 2:2!

Како је почело прво, на исти начин је стартовало и друго полувреме ове утакмице! Селтик је и по трећи пут успео да поведе, и то прелепим голом Дембелеа, који је “маказицама“ савладао голмана гостију, нажалост после кикса нашег Коларова. Српски репрезентативац није успео да избије лопту пре него што је она дошла до Дембела, а овај је то казнио на заиста импресиван начин – 3:2!

Могао је већ у 51. минуту Сити до изједначења, али је одличан покушај Гундогана из слободног ударца, зауставио голман домаћих Гордон.

Нисмо, међутим, дуго чекали на изједначење. Играо се 55. минут, када су Силва и Агуеро изиграли одбрану домаћих, а на одбијену лопту натрчао је Нолито и проследио је у мрежу – 3:3!

Голове са ове утакмице можете да погледате ОВДЕ.

Група Д

Атлетико Мадрид – Бајерн 1:0

Домаћин много опаснији и конкретнији током првог полувремена. Прву велику прилику имао је Караско на истеку првих двадесетак минута, када је сииловито шутирао искоса са десне стране у ближи угао, али је голман Мануел Нојер феноменално реаговао и зауставио ту лопту!

Нова стопостотна прилика за Атлетико виђена је и у 22. минуту, када је после корнера са леве стране, Фернандо Торес ударцем главом погодиио стативу са само пар метара од гола!

Ипак, боља игра Атлетика крунисана је у 35. миниту, када је феноменални Караско упутио још један снажан ударац ка голу Нојера, овога пута искоса са леве стране, лопта је закачила стативу и отишла у мрежу – 1:0.

У наставку, исти играч је и у 65. минуту опасно припретио са двадесетак метара, када је Нојер одлично реаговао, а на другој страни Левандовски је замало био непрецизан у 78. минуту после центаршута Алонса.

Чинило се да ће у 84. минуту све бити решено, када су домаћи изнудили једанаестерац, али је Гризман са беле тачке погодио пречку!

Ростов – ПСВ 2:2

После убедљивог пораза од Бајерна, Ростов је вечерас одлично започео меч са холандским шампионом и већ после осам минута игре успео да поведе. Ерокин је тада асистирао за Полоза који шаље лопту у мрежу -1:0.

Није се дуго чекало на одговор гостију, који су у 14. минуту изједначили голом Пропера, да би Полоз у 37. још једном затрресао мрежу екипе из Ајндховена и вратио предност на страну Ростова.

Иако је веома мало времена од тада остало до одласка на одмор, гости су у последњим секундама првог дела игре успели да изједначе голом де Јонга, за 2:2 после првих 45 минута.

У наставку, стрелци нису били ни изблиза овако расположени, па је до краја остало 2:2.