Прочитај ми чланак

Лоповлук на Маракани: И даље се краде на картама!

0

marakana-blagajna79219020120315180710

(Курир)

На прве три утакмице које су одигране ове сезоне на Маракани, настављено је испумпавање новца из благајне Црвене звезде.

Наиме, редари који раде на око петнаестак капија на Маракани, разним махинацијама са картама за меч, оштете Црвену Звезду за око 200 хиљада евра годишње.

На званичном сајту Звезде наведено је да је на мечу против Јагодине било 11.800 гледалаца, а према сазнањима портала „Редстарбелграде“ откуцано је свега 6.200 карата укључујући и сезонске улазнице.

На реванш мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе против Черномореца, било је присутно 39.730 гледалаца, а откуцано је само 14.800 карата. Мање од половине карата откуцано је и на мечу са Вестманејом, када је на Маракани било 32.886 навијача.

Број навијача на стадион се одређује на основу електронских читача карата на улазима. Међутим, многи навијачи су се жалили да им редари на улазима узимају карте са образложењем да читачи нису исправни. Поред тога, навијаче који касније стижу на стадион, салеће група која нуди карте по цени (!). Лако се може закључити да је у питању добро организована акција.

Ове махинације нису новина на Маракани. Клупско руководство се и раније жалило за испумпавање новца из благајне, тврдећи да је немогуће проверити неколико десетина редара који раде на стадиону.