Прочитај ми чланак

ЛИГА ШАМПИОНА: Коларов и Џеко приредили огромну сензацију – Рома згазила Барсу!

0

Фудбалери Роме су направили подвиг у четвртфиналу Лиге шампиона, пошто су у реваншу победили Барселону са 3:0 и пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, иако су у првом мечу примили четири гола, али прошли даље захваљујући поготку датом у гостима (4:1).

Међу четири најбоље екипе у Европи је прошао и Ливерпул, који је и у реваншу славио против Ситија (1:2), те је са укупних 5:1 елиминсао лидера Премијер лиге.

Каталонци су имали велику предност пред реванш против Роме, али су је пропустили, те су тако испали из Лиге шампиона. Изабраници Ернеста Валвердеа одиграли су вероватно најлошију утакмицу у сезони, пошто до последњег минута нису успели да створе стопостотну шансу, за шта су кажњени.

Наш Александар Коларов је одиграо одличан меч

Са друге стране, иза Роме је био веома добар меч, па су Римљани од самог почетка кренули веома офанзивно ка голу Барселоне. Једноставно, нису ни имали много других опција после пораза од 1:4 на „Ноу Кампу“.

Каталонци су били прилично уздрмани половином првог полувремена, када је Един Џеко матирао Тер Штегена и тако најавио да „вучица“ није одустала од пласмана међу четири најбоље екипе. Већ је тада било јасно да многе ствари не функционишу у тиму Ернеста Валвердеа, што је само потврђено у наставку.

Велики пропуст је у другом делу направио Ђерар Пике, направио је пенал, а сигуран је био Данијеле де Роси. Донео је великих 2:0, чиме је само наговестио подвиг. До њега је и дошло у 82. минуту када је Манолас погодио мрежу Каталонаца за огромно славље домаћих навијача.

Александар Коларов је био одличан, стварао је велике проблеме Каталонцима, што само може да радује селектора Младена Крстајића.

Ливерпул опет бољи

У Манчестеру није било ништа од подвига, иако се то наслућивало после почетка меча, јер је Габријел Жезус у другом минуту донео предност „грађанима“. Нису могли у првом полувремену гости буквално да пређу центар, па се стезао обруч око гола Каријуса.

У финишу полувремена Сити је поново затресао мрежу Ливерпула, али је погодак Лероја Санеа поништен због офсајда. Ипак, судија Лахоз је донео погрешну одлуку, јер је Милнер вратио лопту немачком репрезентатувцу, док је судијска екипа мислила да је то урадио Габријел Жезус.

Тренер „грађана“ Пеп Гвардиола није био задовољан том одлуком, па је после протеста искључен.

Испоставило се да је то био кључни детаљ меча, јер је Ливерпул у наставку био много бољи и славио је.

Најпре је Мохамед Салах изједначио лако пребацивши голмана Едерсона, док је Роберто Фирмино након грешке последње линије поставио коначних 2:1.