Прочитај ми чланак

ЛИГА НАЦИЈА: Швајцарци декласирали Исланђане, Финци добили Мађаре, Белорусима 5-ца

0

Изабраници Владимира Петковића били су више него расположени за игру на стадиону у Сент Галену.

У оквиру групе 2, лиге А, новоформираног такмичења, Швајцарска је угостила Исланд, а „Ледене“ су кући испратили са чак пет голова у мрежи. Након 90 минута игре било је 6:0 (2:0), а могло је да буде и горе по госте.

Повели су у 13. минуту Швајцарци, стрелац је био Цубер, фантастично је шутирао из казненог простора ривала и просто поцепао мрежу Исланда.

Само 10 минута касније, нови гол у мрежи Исланђана, након добро изведеног слободњака Шаћирија и одбране голмана Халдорсона, Денис Закарија је налетео на лопту и повосио на 2:0 из изгледне позиције.

СТАТИСТИКА

Швајцарска: Зомер, Мбабу, Шер, Аканђи, Родригез, Закарија, Џака, Емболо (Ађети), Шаћири, Цубер (Со), Сеферовић (Мехмеди)

Исланд: Халдарсон, Севарсон, Р. Сигурдсон, Ингасон, Скуласон, Гисласон (Сигурјонсон), Г. Сигурдсон, Палсон, Б. Бјарнасон (Е. Бјарнасон), Бодварсон, Сигурдарсон (Кјартансон)

Са тим резултатом се отишло на одмор, а онда је кренула права рапсодија „Сајџија“.

Играо се 53. минут, када је Џердан Шаћири упутио нешто између шута и центаршута из слободњака, лопта је прелетела голмана гостију и одсела у мрежи. Деловало је да је Сеферовић качио лопту, али је фудбалер Бенфике само засметао голману Халдарсону, који није успео да сачува мрежу, 3:0 за Швајцарску.

Само четири минута касније, Сеферовић постиже погодак, али га главни арбитар са правом поништава на сигнализацију свог помоћника, био је нападач домаћина у офсајду.

Ипак, 10 минута касније, није било ни говора о офсајду, видели смо фантастичан гол Сеферовића, након прелепе акције Швајцарске.

Шаћири шаље лопту ка Шеру, који из казненог простора петом враћа лопту на ивицу шеснаестерца, где је на правом месту био Сеферовић, који на прву шутира и цепа мрежу Исланда за „покер“ голова.

Само два минута касније, Сеферовић убацује лопту пред гол Исланда, један од дефанзиваца скреће лопту у сопствену мрежу, али судија Оливер поништава и овај гол и поново оправдано, нападач Бенфике је још једном био у офсајд позицији.

Ипак, за мање од 120 секунди Швајцарци ипак стижу до петог гола, мрежу Халдарсона овога пута затресао је резервиста Ађети, на асистенцију Сеферовића.

Није ни ту био крај, играо се 82. минут када је на асистенцију Закарије, Мехмеди постигао и шести гол за Швајцарску и прави дебакл Исланда у Сент Галену.

Лига нација: Финци изненадили Мађаре, Белоруси „бацили петарду“

У оквиру првог кола Лига нација, одигран је по један меч у лигама Ц и Д.

Финска је у Тампереу дочекала Мађарску, угро-фински дерби припао је Скандинавцима, са минималних 1:0 (1:0).

Гол одлуке постигнут је у седмом минуту, стрелац је био Пуки.

Мађари су били бољи боји у наставку, али нису успели да дођу до поготка, те Финци славе тријумф и три бода на старту Лиге нација.

Лига Д, група 2

Белорусија је као велики фаворит угостила Сан Марино, а славили су са убедљивих 5:0 (2:0).

Повели су голом Стасевича у четвртом минуту, да би у 26. минуту Драгун дуплирао предност Белорусије.

У наставку, након 20ак минута игре Сарока са креча постиже трећи гол за домаћина, да би у финишу головима Драгуна и Ковалева Белоруси дошли до веома убедљивог тријумфа.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!