• Почетна
  • ВИДЕО
  • Лига Европе: Војводина испала; Партизан се осрамотио иако су га покрали ( Видео – ток меча)
Прочитај ми чланак

Лига Европе: Војводина испала; Партизан се осрамотио иако су га покрали ( Видео – ток меча)

0

Vojvodina Partizan

(Б92, Мондо)

Фудбалери Војводине и Партизана играју реванш мечеве плејофа за Лигу Европе, у Молдавији и Швајцарској.

Шериф – Војводина 2:1 (први меч 1:1)
Жулијам 59
Фернандо 67
Лековић 89

Шериф: Томић – Паје, Самарџић, Метуа, Балима – Мојал, Селестино – Иса, Рикардињо, Фернандо – Жулијам

Војводина: Делач – Лековић, Трајковић, Ђурић, Вулићевић – Полетановић, Радоја – Вукчевић, Врањеш, Аливодић – Шкулетић

Vojvodina8_orig

Ток меча:

Шериф је имао прву шансу на утакмици, гол Војводине био је у опасности после прекида, али је Делач уз помоћ саиграча одлично интервенисао после шута Жулијама.

Пет минута касније запретили су у Новосађани, али су лоше одиграли комбинацију из корнера. Шериф је наставио да контролише игру и прети преко брзих Бразилаца, док је Израелаац Мојал покушао са 30 метара.

Након што је Воша поново покушала из корнера, Жулијем је тестирао Делача, који је лако интервенисао. Сјајну шансу у 28. минуту имао је Симон Вукчевић, био је усамљен на левој страни, али је одличио да сам заврши акцију па је лопта завриша поред гола.

Још бољу прилику имао је два минута касније штопер Ђурић који је сјајно скочио и главом шутирао са пет метара после корнера, али је Томић спасао гол Шерифа.

Пречка је спасила Вошу у 34. минуту. Трајковић је лоше реаговао на центаршут, лопта је прошла до петерца где је сам био Фернанда али на срећу Новосађана Бразилац је погодио пречку.

Војводина је друго полувреме отворила сјајном шансом. Вукчевић је убацио лопту у петерац, али је она прошла поред играча два тима и голмана Шерифа на другу страну. Са друге стране, Мојал је поново покушао са дистанце, овај пут из слободног ударца.

Пола сата пре краја Војводина је примила гол након катастрофалне реакције одбране и голмана Делача. Један центаршут из средине терена на ивцу казненог простора омогућио је Иси да главом проиграо Жулијама који је лопту убацио у небрањен гол, јер је Делач беспотребно истрчао и оставио небрањен гол.

Фантастичан погодак Фернанда са око 30 метара! Трајковић је на кратко успео да заустави контранапад домаћег тима, али је Жулијам успео да одигра повратну лопту за сународника, који је шутирао као из топа, на прву.

Везали су фудбалери Војводине неколико добрих напада, али без да су натерали голмана Шерифа на интервенцију.

Убацио се Лековић из другог плана после центаршута Вулићевића са десне стране и ударцем главом лобовао Томића. На гол-линији био је Вукчевић који, срећом, није закачио лопту јер би у том случају арбитри могли да свирају офсајд. Још четири минута наде за Новосађане!

До краја је остало 2:1 за Шериф, нажалост, ФК Војводина је испала из даљег такмичења у Лиги Европе.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20:00 Тун – Партизан 2:0 (први меч 0:1)
К. Шнојвли 15,
М. Шнојвли 48
Зуфи 76

На стадиону се налази око 8.000 навијача, међу којима и неколико хиљада оних који навијају за Партизан. На једној посебној трибини је око 1.000 најватренијих присталица „црно-белих“ који стварају ‘домаћу’ атмосферу за свој тим.

Тун: Фавре – Ширинци, Сулмони, Зигфрид, Лути – Саного Жуниор , Хедигер – Витвер, Цуги, Ц. Шнојвли – М. Шнојвли

Партизан: Стојковић – Волков, Станковић, Обрадовић, Аксентијевић – Јојић, Марковић, Илић Малбашић – Нинковић – Митровић

Ток меча:

У 15. минуту Тун je poveo 1:0. Витвер је убацио лопту са леве стране на другу стативу, лопта је стигла до Марка Шнојвлија који ју је главом вратио у петерац, Саша Марковић ју је промашио, а Кристијан Шнојвли донео предност Швајцарцима.

Након гола уследило је пет минута прекида због инцидената на трибинама. Највијачи Партизана имали су нови међусобни обрачун (‘Алкатраз’ против ‘Забрањених’) уз баљаду.

Све је испровоцирала албанска застава која се појавила на трибини навијача Туна. То би могло да кошта Партизан жестоке казне УЕФА.

Одбрана Партизана не да не улива поверење, већ сваки напад Туна „мирише“ на гол!

Митровић постиже гол, али је свиран офсајд. Питање је да ли га је заиста било, у сваком случају спорно.

 Митровић је покушао да проигра Нинковића, али је Фавр врло добро пратио акцију.

Одбрана Партризана „бриљира“. Да нема Обрадовића био би то тотални распад система у дефанзивној линији. Какве две шансе за Тун и пуно среће за црно-беле. Београђани имају великих пробелма са просечном екипом Туна. Ако прођу, шта ће тек бити када дођу много озбиљнији противници?

К. Шнојвли опет промашује из изгледе позиције. Игра Партизана се лагано распада у Швајцарској.

К. Шновли погађа пречку!

Зигфрид има велику прилику после корнера и грешке Стојковића, али није добро нациљао главом.

Играчи Туна су добили 99% физичких дуела на средини терена, док је у очајној одбрани Партизана достојан помена био само 35-годишњи Обрадовић.

Три минуте пре краја полувремена Малбашић и Митровић су пропустили шансу да изједначе. Малбашић је сјајно изградио позицију за шут са леве стране, али је његов ударац одбранио Фавре.

Лопта се одбила до Митровића кога су одмах опколила два ривала, он је шутирао, тражио и пенал због играња руком, али иако је било очигледно да играч Туна два пута удара лопту руком, италијански судија се није огласио.

FK Partizan925_orig

Друго полувреме

Тун води 2:0 и има резултат који га води у Лигу Европе. Војислав Станковић је сам од себе пао и пружио прилику Марку Шнојвлију да у ситуацији „један на један“ обиђе Стојковића и лагано смести лопту у мрежу.

Минут касније могло је да буде и 3:0…

Саша Илић излази, уместо њега прилику је добио Андрија Живковић. Тун је умртвио игру, а Партизан је безопасан.

Јојић покушава из даљине, затим и Митровић. Нажалост, једини нападач Партизана тражи измену на свом опроштају од црно-белог дреса.

Ушао је Грбић уместо Митровића.

Партизан се брукао у одбрани, а сада и у нападу. Потпуно сам остао је Малбашић после центаршута Живковића, био је сам на пет метара, али је Фавр био на месту.

Тун води 3:0 и лагано завршава посао са Партизаном. Зуфи је са 18 метара савладао Стојковића.

Брашанац уместо Малбашића, једног од трагичара.

Неколико минута касније Стојковић је спречио потпуну катастрофу, био је бољи у директном дуелу од Витвера, који је остао сам на десној страни.

На крају је Никола Аксентијевић одржао живом традицију црвених картона, у последњем минуту је намерно руком ударио ривала и зарадио искључење. Тако је кренуо стопама Николе Гулана и Владимира Волкова који су ‘црвенели’ током августа у Европи.