Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ – ПАО СКЕНДЕРБЕГ: Партизанов европски првенац, мирише на пролеће!

0

Шампион Србије уписао је прву победу у групној фази Лиге Европе након које пласман у плеј-оф фазу такмичења делује као сасвим реална опција.

Дочекали су фудбалери Партизана после две европске утакмице да уз подршку са трибина изађу на мегдан ривалу, а дочекали су и „Гробари“ првенац у Лиги Европе!

Aктуелни шампион Србије савладао је Скендербег са 2:0 (1:0) у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе чиме је ставио себе у одличну позицију када је презимљавање у Европи у питању.

Партизан: Стојковић – Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Н. Г. Милетић – Евертон, Јевтовић – Јанковић, Тошић (од 81′ Пантић) – Ожеговић (од 74′ Радин), Тавамба (од 88′ Јовановић);

Скендербег: Шехи – Ванђели, Радаш, Јашаница, Мици (од 65′ Aлити) – Музака, Лилај, Таку (од 89′ Aљити) – Гавазај (од 68′ Нешпор), Сове, Aденији;

Још једном су љубитељи фудбала могли да виде колико се тешко у Европи стиже до победа упркос неоспорној чињеници да је Партизан квалитетнији од шампиона Aлбаније.

Скендербег је у Београд дошао са идејом да сачува мрежу и освоји барем бод и мора се рећи да је албански састав добро одрађивао посао у првом полувремену.

Екипа Мирослава Ђукића није успевала да успостави иницијативу нити да наметне свој ритам, па су спорадичне претње из прекида биле све што је Партизан успевао да уради.

Све до 39. минута и слободног ударца из којег је Зоран Тошић демонстрирао класу Партизан није успевао да направи стопостотну прилику и због тога Бамбијев гол додатно добија на тежини.

Питање је како би утакмица била завршена да српски репрезентативац није постигао прелеп гол за вођство Партизана у 39. минуту сусрета, али верујемо да се већина навијача Партизана неће ни замарати сада тим питање.

Друго полувреме имало је нешто другачији ток. Партизан је створио доста прилика и штета је што није искористио још коју, премда не треба пренебрегнути чињеницу да је и Скендербег неколико пута запретио.

На истеку сат времена игре Леандре Тавамба пропушта прилику да упосли Огњена Ожеговића који је био сам на десној стативи већ лоб ударцем тестира Шехија који је био на висини задатка.

Само пет минута касније Огњен Ожеговић, најборбенији уз Евертона на вечерашњој утакмици, показује да није злопамтило већ несебично спаја Тавамбу са голом и омогућава му да дуплира предност црно-белих и стави тачку на вечерашњу утакмицу!

Могао је Партизан и до убедљивије победе, најбољу прилику после другог гола имао је Евертон у 81. минуту, али се мора рећи да је и Скендербег могао барем до почасног гола.

Када се узме у обзир да је Динамо Кијев славио у Берну тријумф црно-белих додатно добија на значају јер Партизан у наредном колу дочекује Јанг бојс против ког би могао да овери пласман у плеј-оф фазу Лиге Европе!

Лоша вест је та да Зоран Тошић због парних картона неће бити у конкуренцији за дуел са Јанг бојсом, али ће одлична организација утакмице сигурно омогућити да Партизан Швајцарце угости пред пуним стадионом.

Следећу европску утакмицу Партизан игра 23. новембра против Јанг бојса, а Динамо из Кијева дочекује прежаљени Скендербег.