Прочитај ми чланак

ЛИГА ЕВРОПЕ: Браво – Звезда одиграла без страха и узела бод у Лондону! (ТАБЕЛА)

0

Фудбалери Црвене звезде играли су против Aрсенала у Лондону меч 4. кола Лиге Европе.

Црвено-бели одиграли су без страха у Лондону, парирали су лондонском великану, стварали су шансе, а на крају је заслужено било 0:0.

Фудбалери Црвене звезде су се херојски супротставили Aрсеналу у Лондону, промашили су неколико стопостотних шанси.

Утакмица је отворена веома динамично. Звезда је одмах показала да се неће бранити, већ да ће покушати да се надиграва са лондонским клубом.

Изабраници Дејана Милојевића на самом старту утакмице су имали већи посед, али се то убрзо променило пошто је Aрсенал заиграо агресивније.

Лига Европе, четврто коло:

Aрсенал – Црвена звезда 0:0
стадион: Емирати (58.285 гледалаца)
судија: Лука Банти

Састави:
Црвена звезда (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Савић, Ле Талек, Гобељић – Крстичић, Доналд – Срнић (Рачић 87), Канга (Милић 69), Радоњић – Боаћи.
Aрсенал (5-2-3): Мејси – Дебиши, Елнени, Холдинг, Мејтленд-Најлс, Кокелан – Вилок (Нкетија 68), Нелсон – Волкот, Вилшир, Жиру.

Могли су домаћи играчи до гола у 11. минуту, али је покушај Жируа одлично одбранио Милан Борјан. Уследило је мало затишје, а онда нови напади на обе стране. У 34. минуту, за веома кратко време виђене су прилике на обе стране.

Прво је Борјан поново одлично одбранио Жируу, а потом се Срнић нашао у шанси. Радоњић му је добро асистирао, а овај је упутио солидан ударац који је одбранио Мејси.

Недуго затим нова прилика за црвено-беле. После корнера, Радоњић је шутирао, лопта се одбила до Савића који је главом шутирао, а његова лопта је нажалост ударила у пречку.

До краја полувремена није били прилика.

У наставку је Aрсенал притискао више, тражио гол, али је Звездина одбрана на челу са Савићем одолевала свим налетима. Фантастичну реакцију имао је и његов штоперски партнер Ле Талек, који је карате потезом спречио вођство ривала и спречио Вилшера да затресе мрежу у 64. минуту.

До краја су црвено-бели били претежно орјентисани на одбрану, чекали су шансу из контри, коју су дочекали у 81. минуту. Милић је правовремено проиграо Боаћија, који је шутирао искоса са леве стране, али је лопта прохујала поред стативе.

Није Звезда успела да искористи бар једну од бројних стопостотних шанси… Да јесте, славили би црвено-бели освајање три бода. Aли, и овако је утисак више него повољан, јер су изабраници Владана Милојевића освојили велики бод. Заслужено!

Погледајте како је Ле Талек избацио лопту и спречио гол Aрсенала

Фудбалер Црвене звезде Дамјан Ле Талек фантастичном интервенцијом спасао је српски клуб примања гола у 64. минуту меча Лиге Европе са Aрсеналом.
 
(Француз је бравурозном интервенцијом избио лопту са гол линије и то у моменту када је читав стадион био уверен да ће се мрежа иза Милана Борјана закопрцати.

Ле Талек се створио на гол линији и лопту избио у поље.