• Почетна
  • СПОРТ
  • ЛЕПА СРБИЈА: Играчи Звезде и Партизана заједно давали крв
Прочитај ми чланак

ЛЕПА СРБИЈА: Играчи Звезде и Партизана заједно давали крв

0

veciti

У заједничкој акцији добровољног давања крви Рукометног савеза Србије (РСС) и Института за трансфузију крви Србије, на Тргу Републике, акцију су подржали спортски радници и активни спортисти који су показали хуманост на делу.

У сусрет Светском првенству у рукомету за жене, РСС је учешћем у овој акцији настојао да промовише праве вредности које се негују у спорту, као што су солидарност, тимски дух и помоћ угроженима.

Својим присуством акцију су подржали јуниорски репрезентативци и рукометаши Црвене Звезде и Партизана. Акција је имала поруку да је потребно радити на подизању свести о потреби донирања, као и стварању позитивног става према добровољном давању крви.

У спорту и у животу, од својих сарадника увек тражим само да дају све од себе. И од наших репрезентативки на Светском првенству тражимо само да пруже све од себе, а шта симболичније значи дати све од себе, него дати крв. У том смислу ову дивну акцију не подржавам вербално, већ учешћем. Неком ће сигурно то бити од помоћи – истакао је Велимир Марјановић, председник РСС.

Рукометни савез Србије наградио је првих 30 давалаца пригодним поклонима, инспирисаним предстојећим Светским првенством 2013 у рукомету за жене.

Светско првенство у рукомету за жене одржава се у Србији, од 6. до 22. децембра 2013. године, док ће се утакмице групне фазе такмичења играти у четири града, Нишу, Новом Саду, Зрењанину и Београду.

У главном граду Србије играће се утакмице групе А, у којој ће се за даљи пласман борити репрезентације Црне Горе, Холандије, Конга, Јужне Кореје, Француске и Доминиканске Републике.

(Журнал)