Прочитај ми чланак

Крстић: Можда експлодирамо као у Пољској

0

dusan-ivkovic-nenad-krstic-milos-teodosic-2011-9-7-16-32-2(Блиц)

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић рекао је да је тешко прогнозирати домет екипе на првенству Европе, али да се нада сценарију из 2009. године, када је освојено сребро.

„Тешко је рећи колико можемо, поготово када је млада екипа. Не знате шта можете да очекујете. Може да се деси да експлодирамо као 2009. године, а можемо да подбацимо. Јавност, али и ми старији играчи морамо да растеретимо млађе, важно је само да играмо најбоље што знамо“, рекао је Крстић.

Кошаркаши Србије прошлог понедељка окупили су се у Београду на почетку припрема, а следеће недеље чека их одлазак на Крањску Гору.

„Знали смо да ће ово бити уводна недеља припрема. Као и раније, првих седам дана служи за тестирања и да се уведемо у тренинг. Било је више тренинга без контакта, вероватно је играчима то и пријало. Није нас ни било довољно на тренингу да радимо озбиљно, само 11 играча“, истакао је српски центар.

Крстић је додао да је још рано за причу о ривалима на континенталном шампионату. Он је похвалио и млађе играче и њихово залагање у државном тиму.

„Веома сам задовољан екипом, момци већ сада дају све од себе, биће тако и на утакмицама. Не кажем да раније играчи нису давали све од себе, али када си нов у тиму, имаш мотив више“, појаснио је Крстић.

Богдан Богдановић навео је да би управо младост екипе могла да буде један од адута Србије на Европском првенству.

„Радимо веома напорно и вредно. Сигурно смо међу најмлађим екипама, имамо доста дебитаната, а то би могао да буде и кључ успеха. Сви верујемо у успех, зато овако радимо. Великом вером можемо да дођемо до великих циљева. Ја се борим се да будем међу 12 играча. Овде смо сви пријатељи, заиста имам само речи хвале за саиграче“, рекао је Богдановић.

Првенство Европе у кошарци одржаће се од 4. до 22. септембра у Словенији. Селекција Србије играће у Б групи са Босном и Херцеговином, Литванијом, Македонијом, Црном Гором и Летонијом.