Прочитај ми чланак

КРСТАЈИЋ И КОЛАРОВ СЛОЖНО: Нема предаје против Бразила!

0

Даћемо максимум и видећемо какав ће бити резултат на крају. Сигурно ће бити занимљиво. Осећамо се као да играмо у Србији, Русија је наша братска земља - поручује селектор Србије

Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је данас да његова екипа поштује Бразил као фудбалску велесилу, али да се неће предати и да ће дати максимум да победи и прође даље.

foto: fifa

 

– Поштујемо их као фудбалску велесилу, али гледамо себе, да покажемо карактер. Једва чекамо да почне. Једноставно, играмо против великог Бразила. Нећемо се предати, даћемо максимум и видећемо на крају какав ће бити резултат. Сигурно ће бити занимљиво. Немамо страх – рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Москви.

Србија ће у среду од 20.00 играти против Бразила одлучујућу утакмицу на Светском првенству у Русији.

– Не треба трошити речи о Бразилу, то је фудбалска велесила. Имају свој начин на који се спремају. Опуштени су пред сваку утакмицу, без обзира на императив – казао је Крстајић.

Додао је да Бразил има 23 пођеднако квалитетна играча и да је „мање више исто“ ко год да наступи. Рекао је да је то компактна, квалитетна екипа и да свако може да реши утакмицу.

Селектор је навео да је на великим такмичењима увек било изненађења и испадања великих тимова, тако да то очекује и на шампионату у Русији.

Истакао је и подршку коју репрезентација Србије има у Русији.

– Осећамо се као да играмо у Србији. Русија је наша братска земља и осећамо то на сваком кораку. Не сумњам у подршку као у претходним утакмицама. Треба да дамо максимум на терену уз такву подршку.

Новинари су га питали за казну коју је добио од ФИФА, на шта је Крстајић рекао: „То је иза нас, окренули смо се Бразилу, најбитније је да се спремимо за ту утакмицу, а оно што је иза нећу више помињати“.

Капитен екипе Александар Коларов рекао је да се нада да је Бразил потценио српски тим.

– Можда су нас мало поценили, али се не бих заваравао тиме. Искрено се надам да су нас потценили. То је озбиљна репрезентација. Њима игра и бод, али не верујем да су опшутени. Утакмица је бити или не бити и свим снагама ћемо ићи на победу. Убеђен сам и искрено верујем да можемо да победимо – рекао је Коларов.

Предстојећа утакмица ће Коларову, како је рекао, бити највећа у каријери.

– Играо сам много великих утакмица, али је ово најбитнија, финале каријере. Тако ћу прићи. Сутра је позорница која се дешава можда једном у каријери. Када почнеш да играш фудбал, желиш да играш са најбољима. Верујем да су сви свесни шта нас чека и да ћемо уживати у момету – рекао је Коларов.

Његово мишљење је да је психолошка припрема најбитнија.

– Увек играмо сами против себе. Сам кад играш против себе, можеш себе да убедиш у неке ствари. Знамо да се носимо са притиском, психологија пред утакмицу ће одлучити. Јако је битно шта си спреман да урадиш да би победио. Ако психички будемо спремни да победимо, онда ћемо и победити – казао је Коларов.

Он је додао да је пут до гола Бразила тимска игра, а изразио је наду да ће имати прилику да проба ударац из даљине, његово велико оружје. Говорећи о тиму Бразила, рекао је да то није само Нејмар или Вилијан.

– Ради се о врхунским појединцима, али су најбољи као тим. Имају добар баланс на средини терена, то је њихова снага – рекао је Коларов.

Бразилски новинар је Коларова питао за мишљење о томе што се у том тиму мењају капитени из утакмице у утакмицу, на шта је он одговорио:

– Ако је то њима океј, мени је још боље. Али, мој став је да треба да се зна ко је капитен – закључио је Коларов.