Прочитај ми чланак

КРАЈ: Србија – Молдавија 3:0 (ВИДЕО)

0

Репрезентација Србије дочекује селекцију Молдавије на стадиону Партизана, у мечу седмог кола Групе Д квалификација за Светско првенство

Репрезентација Србије дочекује селекцију Молдавије на стадиону Партизана, у мечу седмог кола Групе Д квалификација за Светско првенство.

Изабраници Славољуба Муслина су први на табели, док је са друге стране Молдавија последња са само два бода. Ипак,Србији неће бити лако каоу првој утакмици у октобру у Кишињеву, када су наши момци славили са 3:0.

– Биће мало теже него тада. Може да одлучи то ако будемо брзо дали гол, али чак и ако успемо, мораћемо свих 90 минута да будемо на свом нивоу. Имамо квалитет да победимо“,рекао је Муслин.

Текстуални пренос меча из Хумсе можете пратити на сајту “Новости”

19:02 – ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Одмах шанса за Србуију, Коларов је ушао у казнени простор, али је голман Молдавије успео да интервенише. Можда је фудбалер Роме имао и бољих решења да упосли некога од нападача, али и овако није лоше пошто имамо сигурну предност.

Молдавци су покушали у 53. минуту да угрозе Рајковића, али голман наше репрезентације опет није морао да интервенише. Као да су се гости мало ослободили притиска, али сигурно ће то да пружи још више шшансе нашим момцима да из контранапада нокаутирају ривала.

Прва већа шанса за Молдавце у 54. минуту. Којочари је добро шутирао лопта је ишла у горњи десни угао Рајковића, али гоплман Србије крајњим напором избацује лопту у корнер. После корнера чувар мреже Макабија опет отклања опасност. Киша опет појачава, а Митровић поново тражи пенал. Пљусак у Хумској.

Опет је Митровић мета центаршута из корнера, али му се не да данас. Слаб ударац који лако хвата Чебану. Србија је мало додала гас, као да желе што пре и трећи погодак. Одличан шут Ивановића у 63. минуту, али одлази мало поред гола.

Адем Љајић улази у игру уместо Душана Тадића у 65. минуту. Опет мало мирнији период игре, али то и одговара нашим момцима, које очекује за неколико дана незгодан меч са Ирском. Љајић покушава да покаже да има квалитет и за стартних 11 и управо је он имао велику прилику у 71. минуту, али из изгледне ситуације шаље лопту преко гола.

ГОООООЛ Коначно Митровић у 81. минуту. Ако је неко заслужио, онда је то он… Одлична сарадња Коларова и Костића, па изврсна лопта овог потоњег по земљи за Александра Митровића који добро реагује и шаље је у мрежу. Одмах га мења Пријовић.

18:01 – ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Прва шанса на мечуу шестом минутупосле продора Филипа Костића по левој страни, и лопте која је била превисока за Александра Митровића, да би потом Мијат Гаћиновић шутирао доста лоше. Мијат Гаћиновић игра десног спољног, Гудељ је уз Матића, а Костић напред иза Митровића.

Србија игра боље, прво Гудељ шутира , али брани Чебану после тога сличан покушај Митровића и опет интервенише голман Молдавије. Почела је да пада киша у Хумској, што ће сигурно отежати посао играчима оба тима. Молдавци се бране свим силама, а наши момци имају и подршку са трибина једне групе навијача. Изабраници Славољуба Муслина нападају све јаче, али без неких великих шанси.

ГОООООЛ Мијат Гаћиновић у 20. минуту доводи Србију у вођство. Матић је послао лопту на бок, одатле је Коларов тражио Костића, али је овај промашио читаву лопту, да би потом она срећно стигла до момка из Требиња који је шаље у мрежу.

Србија је постигла још један погодак у 26. минуту, тачније Митровић, али је он поништен због офсајда. Пре тога наши момци су тражили пенал, али судија у Хумској није показао на белу тачку. Минут касније Молдавија је први пут прешла центар у престоници Србије.

17:45 – САСТАВИ

СРБИЈА: Рајковић – Настасић, Максимовић, Ивановић – Гаћиновић, Гудељ, Матић, Коларов – Тадић, Костић и Митровић.
МОЛДАВИЈА: Чебану – Чеботару, Епуреану, Посмак, Армаш – Којочари, Антон, Кочијук, Јоница, Дедов – Гиншари.