Прочитај ми чланак

КРАЈ Херој Павков, Звезда – Милан 2:2

0

Фудбалери Милана ремизирали су са Црвеном звездом 2:2 (1:0) у првом мечу шеснаестине финала Лиге Европе, а сусрет су обележиле необичне ситуације.

Милан Павков је постигао погодак у 93. минуту меча којим је Звезда поравнала резултат у последњим тренуцима меча.

Од првог минута је Милан заиграо офанзивно са намером да брзим голом стекне велику предност на гостовању. Већ у шестом минуту меча су “росонери” задовољно славили након гола Семуа Кастаљеха. Ипак, главни арбитар Тасос Сидиропулос је након консултације са ВАР собом поништио овај погодак због офсајда!

Наставио је Милан да напада, док су црвено-бели у тим моментима углавном мислили о одбрани сопственог гола. У 12. минуту још једна сличан ситуација. Поништен је и други гол Милана, овог пута јер је Тео Ернандез играо руком пре постизања гола.

Уследио је нови талас напада Милана, који су крунисани неспретним аутоголом Радована Панкова. Пробио је по десној страни Кастиљехо, убацио ка средини, а лопта је завршила у мрежи након клизећег старта дефанзивца црвено-белих.

Црвено-бели су покушали да изненаде ривала брзим контранападом почетком другог полувремена и мало је недостајало да постигну погодак. Иванић је повукао контру, у једном моменту је одложио до Бена, који је предуго чекао и на крају шутирао превише искоса.

Ипак, Звезда је успела да изједначи са беле тачке. Капитен Милана Ромањоли играо је руком у казненом простору свог тима, па је грчки арбитар одмах показао на пенал. Након договора између фудбалера, Канга је наместио лопту на “креч” и мирно погодио доњи десни угао Донаруме, који је погодио страну, али није успео да дохвати ту лопту.

Најсумњивија ситуација на мечу била је у 61. минуту када је Радован Панков оборио Теа Ернандеза, а судија је дуго разговарао са арбитрима из ВАР собе. Ипак, одлука је остала, па је играч над којим је направљен фаул наместио лопту на белу тачку и погодио за 2:1.

Велика главобоља за Дејана Станковића је и црвени картон који је Милан Родић зарадио у 77. минуту, па су црвено-бели морали последњих 15 минута да одиграју са фудбалером мање. Још већи проблем је што на левог бека неће моћи да рачуна ни у реваншу на “Сан Сиру”.

Друго полувреме: Црвена звезда – Милан 2:2 (Канга 52п, Павков 93. – Панков 42 аг, Ернандез 61п)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: Без публике. Главни судија: Тасос Сидиропулос. Помоћници: Костарас, Димитријадис, Пападопулос. ВАР: Данкерт, Штајнхаус.

Црвена звезда: Борјан, Дегенек, Панков, Милуновић, Родић, Гобељић, Петровић, Канга, Бен, Иванић, Фалчинели. Тренер: Дејан Станковић.

Милан: Донарума, Ернандез, Томори, Ромањоли, Калулу, Крунић, Бенасер (од 39. Тонали), Меите, Кастиљехо, Ребић (од 46. Леао), Манџукић. Тренер: Стефано Пиоли.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ У ТОКУ: Црвена звезда – Милан 1:2 (Канга 52п – Панков 42аг, Ернандез 61п)

87. минут Звезда притиска Милан у завршници.

Покушавају црвено-бели да дођу до другог поготка, али не успевају да уђу у праву шансу.

84. минут Слободни ударац за Звезду.

Није Канга центрирао из овог прекида, а на крају црвено-бели нису стигли до шансе.

81. минут Нове измене црвено-белих.

Павков је заменио Фалчинелија, Бакајоко је одменио Иванића, док је Саного ушао на терен уместо Петровића. У овим моментима је Милан потпуно оборио ритам игре.

77. минут Црвени картон за Родића!

Милан Родић добио је други жути картон након још једног оштријег старта.

74. Измена у Звезди

Марко Гобељић напушта терен, а мења га играч на истој позицији Милан Гајић.

68. минут Велика прилика за Милан

Кастиљехо је шутирао у доњи леви угао Борјана, али је чувар мреже црвено-белих сјајно реаговао и отклонио опасност.

61. минут Измена у Црвеној звезди.

Ел Фарду Бен је напустио игру, а заменио га је Филипо Фалко.

59. минут Гол Милана са пенала.

Тео Ернандез је савладао Милана Борјана. Био је ово сумњиви пенал јер делује да Милан Панков није заправо направио фаул, али је главни судија Сидиропулос након консултација са арбитрима у ВАР соби одлучио да је фаул постојао и остао је при одлуци да “росонери” изведу пенал. Тео Ернандез је то учинио без грешке, па голман црвено-белих није имао никакву шансу.

57. минут Два жута картона црвено-белих за пет минута.

Звезда је агресивније заиграла у другом полувремену, а то се види и по жестоким дуелима. Најпре је Милуновић добио жути картона, а ускоро је у бележницу главног арбитра уписао и Родић. Ниједном од њих не прети суспензија.

52. минут Гол, гол! Звезда изједначила са пенала!

Играо је руком Ромањоли у казненом простору ривала, а Канга је био прецизан са беле тачке! Донарума је прочитао страну у коју ће шутирати везиста Звезде, али није успео да одбрани тај ударац.

48. минут Велика шанса за Звезду!

Био је брзи контранапад Звезде, Иванић је изнео лопту и додао до Бена. Крилни нападач је много чекао, отишао превише у страну, шутирао је, али је Донарума успео да одбије то у корнер.

46. минут Наставља се меч!

Дејан Станковић, тренер црвено-белих, није извршио ниједну промену, док је Стефано Пиоли одлучио да Ребића замени Леаом.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ: Црвена звезда – Милан 0:1 (Панков 42аг)

45. минут Звезда напада, две шансе Милуновића!

Покушао је Милуновић, лопта се касније одбила до Петровића, али је његов ударац изблокиран. Милуновић је остао у казненом простору ривала и још једном запретио, али је његов ударац завршио далеко изнад пречке ривала.

42. минут Гол Милана!

Аутогол фудбалера Црвене звезде, Радован Панков је неспретно реаговао, лопта је прошла испод Милан Борјана и завршила у мрежи црвено-белих.

38. минут Повреда Бенасера.

Фудбалер Милана се пожалио на повреду и због тога је готово читав минут била прекинута игра. Сандро Тонали га је заменио на терену.

35. минут Шанса за Звезду!

Центрирао је Марко Гобељић са десне стране, а након ударца главом Фалчинелија је лопта завршила у корнеру јер је на путу ка голу погодила Томорија.

32. минут Сјајан меч на “Маракани”.

Црвено-бели су након почетне иницијативе Милана успели да нанижу неколико солидних акција, а најрасположенији за игру је Мирко Иванић који је већ имао неколико добрих потеза.

29. минут Краћи прекид због бола Теа Ернандеза.

Након што се оклизнуо о лопту, приликом пада се ухватио за лице. Ипак, могао је да настави сусрет након двадесет секунди.

Погледајте и шта Златан Ибрахимовић ради током меча Црвене звезде и Милана.

25. минут Какав шут Мирка Иванића!

Шутирао је везиста Звезде са 20 метара, али је Донарума парадом успео да се одбрани и да одбије шут у корнер.

22. минут Шут Ребића лети изнад пречке!

Још једном је Манџукић повукао штопере Звезде изван казненог простора. Дуга лопта је стигла до Крунића који је брзо одиграо до Ребића, али је он шутирао преко пречке.

19. минут Милан поново прети са дистанце.

Раде Крунић је примио лопту са врха казненог простора, шутирао, али је Милан Борјан сјајно реаговао.

14. минут Звезда се ослободила притиска

Црвено-бели су везали неколико добрих напада. Нису успели да упуте прави ударац ка голу ривала јер је лопта прескочила Канги преко ноге, касније је Фалчинелију мало недостајало да запрети главом, док је шут Петровића отишао далеко од гола Донаруме.

11. минут Још један поништен гол Милана!

Лоша процена одбране Звезде, Милан повео голом Ернандеза. Ипак, он је ускоро поништен због играња руком једног играча Милана. Након консултација са ВАР собом главни судија Сидиропулос одлучио је да поништи још један гол Милана, овог пута због играња руком.

8. минут Нова шанса за Милан

Анте Ребић је шутирао у ближи угао Милана Борјана, али је чувар мреже црвено-белих то одбио у корнер.

6. минут Кастиљехо је постигао погодак, али је он поништен због офсајда!

Истрчао је брзу контру Милан са неколико размењених додавања стигли су пред гол Звезде. Кастиљехо је матирао Борјана, али је тај гол поништен због офсајда.

5. минут Слободан ударац за Црвену звезду.

Изборио је Бен прекршај на ивици казненог простора са десне стране након што је Ромањоли несмотрено реаговао.

4. минут Прва реакција Борјана!

По први пут овог четвртка је голман црвено-белих реаговао и лако покупио једну дугу лопту испред Ребића.

2. минут Гобељић на земљи!

Марко Гобељић је већ у другом минуту завршио на трави након једног дуела са играчем ривала, придигао се са болном фацом, али је наставио сусрет.

1.минут Почео је меч у Београду!

Милан држи лопту у уводним моментима и у игри учествују сви играчи