• Почетна
  • СПОРТ
  • Кошарка: Звезда победила Цибону, Раднички „демолирао“ Будућност
Прочитај ми чланак

Кошарка: Звезда победила Цибону, Раднички „демолирао“ Будућност

0

Кошаркаши Звезде уз доста муке успели да победе Цибону 97:95 и остану у трци за прво место на табели са водећом Игокеом. Најефикаснији у Звезди Ракочевић са 21 и Де Маркус Нелсон са 17 поена, у Цибони Дерил Строубери постигао 31 поен.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечерас у Београду екипу загребачке Цибоне са 97:95 (27:25, 23:26, 18:22, 29:22), у 23. колу регионалне Јадранске лиге.

Велике проблеме Звезди задавала је зонска одбрана Загрепчана, за коју домаћини нису имали адекватно решење. Гости су сваку грешку противника у нападу кажњавали брзим контрама, а када се на то дода да су изузетно били расположени у шуту, посебно за три поена, не чуди што су до краја меча били у игри.

Да се не шали, хрватски тим је показао у 32. минуту када је имао седам поена предности (77:70), али су изабраници Владе Вукоичића предвођени сјајним Игором Ракочевићем успели да анулирају вођство ривала. Током читавог сусрета вођена је велика борба, а Звезда је почетком друге четвртине успела колико-толико да се резултатски одлепи (32:25).

Ипак, гости су били расположени у шуту и са неколико погодака са дистанце вратили неизвесност у меч. Посебно расположен за игру био је Американац Дерил Строубери, поигравао се са Звездином одбраном, посебно у последњих 10 минута, али кад је било најважније на 24 секунде пре краја промашио је слободно бацање и омогућио Звезди напад за победу.

При резултету 94:95 Ракочевић је преузео одговорност, међутим, није имао решење нити да проигра Катића у рекету, па је лопта дошла до Марка Симоновића који је шест секунди пре краја постигао трећу тројку на мечу и пресудио упорним гостима.

Кошаркаши црвено-белих на овом мечу имали су подршку и колега из одбојкашке селекције, који су прошле недеље у Новом Пазару освојили национални куп.

Наредну утакмицу у Јадранској лиги Црвена звезда игра 11. марта на гостујућем терену против Широког.

Меч је одигран у хали Пионир пред око 3.500 гледалаца, а судили су Петар Обрадовић (БиХ), Сашо Петек (Словенија) и Здравко Рутешић (Црна Гора).

Црвена звезда: Цветковић 2, Суботић 2, Ракочевић 21, Митровић, Лазић 3, Симоновић 15, Савовић 13, Катић 16, Смиљанић, Самарџиски 5, Радивојевић 3, Нелсон 17.

Цибона: Кус 10, Блесингејм 13, Шарић 9, Марчинковић 5, Розић 8, Јагодић Куриџа 2, Строубери 31, Ницевић 8, Араповић, Ковачевић 7.

 

Раднички је корак ближе пласману на завршни турнир регионалне лиге. Крагујевчани савладали директног конкурента Будућност 78:63. Ћапин 23, Вајт 20 поена.

Кошаркаши Радничког савладали су вечерас у Крагујевцу екипу подгоричке Будућности са 78:63 (25:21, 17:11, 20:10, 16:21), у 23. колу регионалне Јадранске лиге.

Раднички је у дерби утакмици 23. кола против директног ривала за фајнал-фор такмичења дошао до врло важне победе, којом се приближио пласману на завршницу такмичења.

Најбољи у победи Крагујевчана био је Александар Ћапин са 23 поена и пет скокова, док је Терико Вајт додао 20. С друге стране истакли су се Чедомир Витковац са 18 поена и Александар Поповић са 12.

У другој утакмици вечери, МЗТ Скопље победио је код куће Задар са 94:69.

Раднички после овог тријумфа заузима треће место са 15 победа и осам пораза, док је Будућност четврта са скором од 14 тријумфа и девет пораза.

(РТС)