• Почетна
  • СПОРТ
  • Кошарка: Најбољи су Гробари и навијачи Олимпијакоса
Прочитај ми чланак

Кошарка: Најбољи су Гробари и навијачи Олимпијакоса

0

Rasa Nesterovic57911_orig(Б92)

Амбасадор Еуробаскета, некадашњи словеначки репрезентативац Рашо Нестеровић навео је да најбољу атмосферу у хали праве навијачи Партизана и Олимпијакоса.

Некадашњи кошаркаш Минесота Тимбервулфса и Сан Антонио Спарса је у интервјуу Еуробаскет магазину рекао да између навијача српског и грчког клуба скоро нема разлике.

“Симпатизери Партизана и Олимпијакоса имају можда и више страсти него што је потребно. Осим боје дресова све остало је скоро идентично”, навео је Нестеровић.

Он се осврнуо и на веома узбудљво финале у НБА лиги, у којем је учествовао и његов бивши тим, Сан Антонио Спарси.

“Спарси нису имали среће у шестој утакмици, били су тако близу титуле, али су изгубили утакмицу у последњим секунда. То се стално дешава, 2005. је Роберт Ори погодио тројку за победу Спарса против Детроита, такође у последњим секундама. То је спорт”, истакао је Нестеровић.

Тада се Рашо окитио трофејом шампиона НБА, а те тренутке издваја као најзначајније у каријери.

“Велика је част што сам имао прилику да будем у том тиму. Ви можете да будете и петоструки шампион Евролиге, али када стигнете до НБА онда крећете од нуле”.
Нестеровић је говорио и о личностима, како тренера, тако и играча.

“Волео сам искреност Грега Поповича. Мало је тренера који смеју да кажу шта мисле о играма највећих звезда екипе, а он је увек говорио шта мисли и то је утицало на добру атмосферу у екипи. Рецимо, Тим Данкан је перфектан пример мирног карактера, победили или изгубили, он се понаша на исти начин, док Кевин Гарнет има много импулсивнију природу, што је последица играња баскета на улици”.

У оцени исхода предстојећег Еуробаскета Нестеровић је сагласан са такође бившим НБА центром Владом Дивцем који је издвојио Црну Гору као могуће изненађење.

“Без сумње, они имају веома јак тим, који је спреман да оде ниво више, али морамо да сачекамо и да видимо која екипа је најбоље искористила време за припрему”, закључио је садашњи подпредседник Кошаркашке федерације Словеније.