Прочитај ми чланак

Којић: Нека буде овако и против Звезде

0

После прва два гола у дресу Партизана, Немања Којић нада се истом учинку и када се буде састао са Црвеном звездом. Он је прошлог лета успео два пута да савлада Бобана Бајковића, али у дресу Рада.

kojic
БСК Борча – Партизан 0:4, уз два поготка Немање Којића, прва од доласка из Рада у јануару, а потом и гол Дарка Брашанца право из корнера.

Навијачи Партизана могли су да уживају и у лепој игри свог „реновираног“ тима и у бегу на осам бодова предности у односу на Црвену звезду. У суботу, када буде на програму дерби са Јагодином, фанови црно-белих неће осећати велики притисак, баш као ни играчи…

„Било је тешко у почетку, али смо на време давали голове. После тога, било је лакше играти у другом полувремену“, кратко је сумирао утакмицу на „Визељ Парку“ слављеник Којић, који је домаће „отворио“ у 8. а докусурио у 63. минуту.

„Осам бодова је лепа предност, али она ништа не значи. Ми се за сваки тренинг и сваку утакмицу припремамо као да немамо ниједан бод предности и ако тако наставимо, биће све у реду“.

О голу, тј. головима…

„Дуго сам чекао гол, а дошла су два. Срећан сам и надам се да ћу наставити у истом ритму. Сада је мало мањи притисак, али, не би био неиздржив притисак и да данас нисам постигао голове. У свакој утакмици дајем максимум, а гол ако дође – дође. Резултат екипе је најбитнији за мене“.

Какав резултат очекујете у Јагодини?

„Сигурно ће бити тешко и имамо мало времена за одмор. Пробаћемо да се спремимо на што бољи начин и да у Јагодини освојимо три бода. То је организована екипа са добрим тренером. Биће нам тешко, али ми смо Партизан. Даћемо максимум и тражити победу“.

Лако си се адаптирао на Партизан?

„Није велика разлика у систему игре у односу на Рад. Највећа разлика је та што мораш увек да победиш“.

Једно коло без гола, па једно коло са два поготка?

„Тако се догодило и летос… Исто је било и у Раду, у првом колу нисам дао гол, па сам у другом дао два. Надам се да ће тако бити и овог пролећа“.

Мислиш на Црвену звезду?

„Хах… Да!“, са осмехом је рекла нова црно-бела „деветка“.

 

(Мондо)