Прочитај ми чланак

KOШАРКА Андреа Тринкијери нови тренер Партизана

0

Андреа Тринкјери ће бити нови тренер Партизана, што је (ин)директно потврдио председник клуба из Хумске Остоја Мијаиловић. Као помоћника доводи Црногорца Владу Шћепановића.

Андреа Тринкјери ће бити нови тренер Партизана, што је (ин)директно потврдио председник клуба из Хумске Остоја Мијаиловић.

– Данас је у Београду добар еспресо, баш као некад у Милану – написао је први човек Партизана на свом твитер-профилу испод слике са италијанским стручњаком.

Две стране су постигле начелан договор и већ сутраби, како се незванично могло чути, требало да уследи озваничење сарадње.

Без обзира што ће Тринкијери постати први страни тренер на клупи нашег најтрофејнијег клуба, неће доћи на непознат терен, јер је често током каријере истицао да је много тога „покупио“ из југословенске и српске кошарке. Неретко и сами играчи са овог говорног подручја који су били под његовом командом, истицали су да Тринкјери форсира стил врло прилагодљив нашем.

Ништа мање важна чињеница у комуникацији са играчима из бивше СФРЈ у Партизану јесте да Андреа одлично говори српско-хрватски језик, што није нимало чудно ако се зна да с мајчине стране води порекло из Истре.

Осим Тринкјерија, Партизан ће добити још једно појачање у стручном штабу, Владу Шћепановића, који ће обављати улогу помоћника и који је са италијанским тренером сарађивао прошле сезоне у Бамбергу.

Због цајтнота Тринкјери неће бити у средуна клупи у дуелу са Турк Телекомом, па ће црно-беле с клупе предводити досадашњи помоћни тренер Александар Матовић. Нови шеф стручног штаба требало да дебитује на клупи Партизана у суботу, на гостовању до сада непораженој екипи Мега Бемакса.