Прочитај ми чланак

КО ЈЕ ЦРНОГОРСКИ НОВИНАР који брутално вређа Ђоковића? Оптужен за педофилију…

0

Небојша Шофранац, новинар РТ Црне Горе, навукао је жесток гнев народа у тој држави, али и шире уведљивим текстом на рачун Новака Ђоковића.

Иако је Небојша Шофранац експресно повукао спорни текст у којем омаловажава најбољег тенисера данашњице, а у небеса диже победника Вимблдона Карлоса Алкараза, критике на његов рачун не престају.

„Шта си му то урадио, Карлитосе? Толико илегално лудих волеја, слајсева и бомби које би требало забранити. И да разбуктиш оволико бес дрвосеча који не знају ни гемове да броје, а знају толико да проклињу момка од 20 година који је задивио свет? Колико чобана ће престати да гледа тенис и да плаче ојађено на мом зиду?“ написао је на друштвеним мрежама Шофранац.

Нажалост, није се ту зауставио.

„Шпанци су дали нови надимак Новаку. ЛОАТ, чак 12 изгубљених финала, највише у Опен Ери, он је „лосер оф алл тимес“ (највећи губитник свих времена)“, написао је црногорски новинар.

Портал „ИН4С“ из Црне Горе подсетио је да је Небојша Шофранац био „ударна песница“ режима бившег председника те земље Мила Ђукановића. Непослушне Србе називао је „одраним“, „изродима“ и „народом без зуба”, у једној Фејсбук преписци, после кошаркашке утакмице између Будућности и Црвене звезде:

– Ахахааха, да бар имате зуба па да се засмијете људски, какви гмизавци и изроди, па још одрани.

Ту се није зауставио. Засметало му је чак и ћирилично писмо.

Питајући „мора ли сваки четник писати ћирилицом“ он је поставио и „дијагнозу“ па упитао:

„Која је мука на вас паћеници?“

Портал „ИН4С“ пренео је писање италијанске Газете о хапшењу Небојше Шофранца због напада на две малолетнице. Његово хапшење због педофилије десило се у Барију, у априлу 2019. године.

Испод статуса Јелене Ђоковић, супруге Новака Ђоковића, Небојша Шофранац, из само њему знаних разлога качио је фотографије Рафаела Надала.

После скандалозних објава на рачун Новака Ђоковића, о лику и делу Небојше Шофранца огласио се Славиша Чуровић, познати српски глумац, родом из Црне Горе.

– Урадио сам са њим много преноса на својим почецима, радили смо заједно бокс, фудбал, кошарку. Дружили се и одиграли макар пар стотина пута мали фудбал. Причали о свему, ономе макар што је он успевао да схвати. Код њега нема ничега што је реалност, него је све један сан рутине, замишљених прича и самоотужне стварности када не зна који број ципела носи он сам, али зна који је број телефона Фабиа Капела док га налази у кади и прави интервју са њим. Тако да не треба престрого судити о човеку који несвестан реалности, себе и живота самог, већ педесет година, а задњих двадесет износи приче са шпанске ТВ, или Си-Ен-Ен-а и слично, а уперене су против Новака Ђоковића. Јер он формира слику коју тамо види као реалност, а реалност коју живи не разуме.

Даље, Славиша Чуровић открива да је Небојша Шофранац био ватрени навијач Црвене звезде, које се изгледа данас одрекао, јер када ха питају за кога навија увек каже – Милан.

– Као ватрени навијач Црвене звезде путовао по Југославији и био на „Северу“. Тако је једном, отишавши за хлеб и јогурт, 1991. кренуо ка Пољуду, док је рат трајао и отишао на утакмицу, чини ми се Рад – Хајдук. Опет у папучама. Како је новчаница коју му је отац дао да купи јогурт била довољна само за пут до тамо, кренуо је на трибину где је била „Торцида“ која је узвикивала „ХДЗ – исљедница“ а он је ту блејао унаоколо и појма није имао где је. Породица није знала где је, мада ни он. Када је ушао у хотел у Сплиту да гледа финале СП у ватерполу, кренуо је да навија за Југославију, једва се извукао жив и дошао до аутобуске станице. Укрцао се на задњи аутобус Сплит – Подгорица, није имао пара за карту и избачен је негде, Омиш рецимо, те затворен. У апсану. Да није било службеног аута оца Драга, да га задњим напором функционера СФРЈ у мерцедесу извуче одатле након дан или два, ко зна где би завршио.

Новинар РТЦГ Небојша Шофранац, куће који себе назива Јавним сервисом, није санкционисан од стране матичне куће, никада, ни за један од својих непримерених гафова.

Небојша Шофранац рођен је 28. фебруара 1974. године у Подгорици, где је завршио Основну школу “Максим Горки” и гимназију “Слободан Шкеровић”. Студирао је на Природно-математичком факултету у Подгорици, али је после треће године одлучио да се посвети спортском новинарству.