Прочитај ми чланак

Ко ће бити рехабилитован после Михиног одласка?

0

mihajlovic

Синиша Михајловић је извршио смену генерација, ту нема назад, нови селектор са те стране не мора да брине, постоји костур тима који се неће мењати.

Наме, ово је најбоља група играча које имамо, мада би неколицина које је Михајловић прескакао могли да добију шансу.

Први је наравно Адем Љајић чији изостанак нема везе са фудбалом, већ са певањем. Наиме, нападач Роме је елиминисан пред квалификације јер није желео да пева химну, после тога је експлодирао у дресу Фиорентине, али се Миха држао својих принципа.

Нашем порталу је Томислав Караџић потврдио да жели да се Љајић врати, да се сукоб превазиђе, сада када је Михајловић отишао, чини се да нема препрека.

Осим фудбалера Роме, Невен Суботић би могао да промени однос према државном тиму, он је узео паузу, онда се и повредио, а није био задовољан статусом код Михајловића јер је у већем делу квалификација био резерва.

Додуше, све је остало између селектора и Невена који се касније изборио за место, али само због повреда и суспензија. Чини се, да у наредним квалификацијама, када се буде опоравио, његов статус може да буде бољи.

Мики Сулејмани такође није имао довољно простора, мада је временом успео да стекне поверења. За неке старије играче, попут рецимо Бошка Јанковића је репрезентација затворена књига, а прошле квалификације значиле су и силазак са сцене фудбалера који су били стандардни попут Жигића, Милијаша, па и Нинковића, као и Мрђе који је био учесник Мондија. Тешко да ће се неко од њих вратити.

Селектор осим младих лавова није пуно пажње обраћао на фудбалере из домаћих клубова, што му и није за замерити. Шансу је добио Трајковић, али је конкуренција на штоперима страшна. Рајковић и Качар су потонули, први због проблема са дисциплином, други због повреда, али би промена тренера у Хамбургу могла да их врати у жижу.

Све у свему, тешко је очекивати да ће се састав мењати, са Михом или без њега, тим је формиран, мада би нови човек на клупи могао да донесе неке своје идеје.

Што се формације тиче, Михајловић је лутао, сећате се приче о 3-5-2. Касније је одустао, а јуче нам је на конференцији за штампу Сампдорије објаснио да не воли формацију са три штопера…

(sportske.net)