• Почетна
  • СПОРТ
  • Клоп „разбија прасицу“ и прави најјачи напад у Премијер лиги!
Прочитај ми чланак

Клоп „разбија прасицу“ и прави најјачи напад у Премијер лиги!

0

Изгледа да је немачки стратег решио да нападне и титулу наредне сезоне.

Ливерпул је на прагу првог летњег појачања, ако се ништа не изјалови то би требало да буде хитроноги офанзивац Роме Мохамед Салах.

Бивши фудбалер Челсија је имао сјајну сезону у дресу „Вучице“ то није промакло ни Јиргену Клопу, који је наложио управи „Редса“ да му египатског фудбалера стави на располагање.

Роме је издејствовала велико обештећење, више о томе у наставку.

Али то је само почетак стварања убитачне офанзиве на „Енфилд Роуду“, како преносе европски медији, Клоп је решио да у Ливерпул доведе Пјер-Емерика Обамејанга.

Габонац је имао још једну фантастичну сезону у Немачкој, био је и најбољи стрелац лиге са 31 постигнутим поготком, а све је извесније да ће овог лета променити средину.

Био је надомак преласка у ПСЖ, француски клуб му је понудио 14 милиона евра на годишњем нивоу, док био Борусија на име трансфера зарадила 70 милиона евра, али је управа клуба са „Парка принчева“ изгледа одустала од трансфера.

Клоп је ту угледао своју шансу, спреман је да понуди исту своту новца „Милионерима“ и по други пут у каријери сарађује са Обамејангом. Подсетимо, да је управо Клоп довео Габонца из Сент Етјена у Дортмунд.

Са Обамејангом у шпицу и Кутињом, Фирмином, Манеом и Салахом одмах иза њега, „Редси“ би несумњиво имали један од најачих напада у Премијер лиги, самим тим и у Европи.

Али Клоп се ни ту не зауставља, решен је да доведе и адекватну алтернативу за Обамејанга, а како преносе француски медији бацио је око на нападача Бордоа Гаетана Лабордеа.

Овај 23-годишњи француски нападач је од старта своје каријере у Бордоу, тек је у сезони за нама добио праву прилику у дресу „Жирондинаца“, а на 36 наступа (15 са клупе) је постигао шест голова и уписао пет асистенција.

Очекује се да Ливерпул за његове услуге издвоји 10 милиона евра.