Прочитај ми чланак

Клинч Терзића и Пантелића! Борба за ФСС и на улици

0

Сада је потпуно јасно да свака струја у фудбалском свету Србије има свог кандидата. Пикси Лековића, Терзић Мркелу, Нови Пазар Љајића, Шурбатовић Пантелића! Мада би велики део Србије неког новог човека, јер сви горе наведени су у неком тренутку били дубоко повезани са гарнитуром која се сматра одговорном за садашње стање у фудбалу! Нејединство у фудбалу је велико, лични интереси у првом плану, ником не пада напамет да прихвати истину да нам је фудбал у блату!

Да је тако говори да су све фудбалске струје директно повезане са СНС и имају свог кандидата, и наравно чека се Вучић да аминује једног, што он наравно неће, већ их пушта да свако од њих лови у мутном и лобира по Србији! То одлагање избора, слаби кандидате, идеја да остану Пантелић и Шурбатовић у ФСС је фарса која нам јасно показује да нашем фудбалу нема спаса. Сувише је у фудбалу политике и то оне „криминално“ лоше!

Пре неколико дана се та борба прелила и на улицу! У ресторану једног нашег ванвременског кошаркаша (име познато редакцији) дошло је до вербалног сукоба између генералног директора Црвене Звезде Звездана Терзића и в.д. председника ФСС Марка Пантелића! Сукоб је био жесток и једва су физички сукоб спречили, обезбеђење Терзића и високи функционер УЕФА. Оно што је интересантно када се то десило, ресторан је врвео од познатих лица из спортско – политичког живота.

Сукоб је почео када се Марко Пантелић при доласку поздрављао са гостима локала и у једном тренутку дошао до стола где је Терзић седео са пријатељем из УЕФА. Чим га је видео, Терзић је устао и тражио од Пантелића да изађе из локала, што је овај одбио питавши га шта није у реду? Незадовољан одговором, Терзић се залетео на њега, међутим присебни Терзићев пријатељ и момци из његовог обезбеђења раздвојили су их и тек тада је Пантелић напустио ресторан, уз повике Терзића да Звезда од њега неће да прими трофеј у Купу!

Ово говори колико су им ови избори у ФСС битни и колика је нервоза. Свим струјама изнедреним из ове власти, ФСС је јако битан, јер недвосмислено је јасно колико је исплатива и важна столица председника ФСС и колику контролу и утицај има, како у фудбалу тако и у друштву!

Надамо се да ће се страсти смирити и да ће овакви сукоби престати јер нису на част ни онима који у њима учествују ни српском фудбалу!

КО ЈЕ СВЕ БИО У РЕСТОРАНУ

У ресторану су присуствовали високи функционер УЕФА, бивши министар а сада генерални директор једног државног предузећа, високи градски функционер, тренер великог српског клуба са супругом, неколико бивших играча Црвене звезде…