• Почетна
  • СПОРТ
  • КК Партизан – Игокеа: Пионир – неосвојива гробарска тврђава! (Пренос целог меча)
Прочитај ми чланак

КК Партизан – Игокеа: Пионир – неосвојива гробарска тврђава! (Пренос целог меча)

0

Partizan KK12(Мондо, Б92, Starsphoto)
Црно-бели пред 6.500 посетилаца „Пионира“ победили лидера регионалне лиге. Повећали себи шансе за пласман на Ф4, а Црвеној звезди Телеком за освајање првог места.

На крају резултат: 73:64 у корист Партизана!

Ношен „евролигашком“ подршком 6.500 навијача, Партизан мт:с савладао је Игокеу 73:64 (13:17, 25:13, 20:18, 15:16) и остварио изузетно важну победу у борби за пласман на завршни турнир.

Уочи последња два кола шампион Србије има исти број победа и пораза као и Будућност и Раднички, уз бољи међусобни скор у дуелима и са једним и са другим тимом.

Дакле, сами ће одлучивати о својој судбини!

У преостала два кола гостоваће МЗТ Скопљу и код куће дочекати Солнок. Крагујевчани ће играти против Сплита и Звезде, а Будућност такође против црвено-белих, у претпоследњем, и Олимпије, у последњем колу.

Неуспех Игокее у Пиониру створио је неизвесност и у борби за прво место. Црвена звезда Телеком у понедељак гостује Широком и ако победи изједначиће се са Александровчанима на челу табеле, уз лошији скор у међусобним окршајима.

_____________________________________________________________________________________

Кошаркаши Партизана и Игокее играју од 17 часова у Пиониру дерби 24. кола АБА лиге.

Овај меч има изузетбо велики значај за обе екипе, а посебно за српског шампиона.

Партизан је тренутно пети на табели са скором 14-9, али уколико победи изједначиће се са екипама Радничког и Будућности, уз то да има бољи међусобни скор од оба састава.

Са друге стзране, Игокеа има победу више од Црвене звезде и уколико жели да задржи прво место пред завршни турнир мораће да оствари још барем две победе у преостала три кола.

У првом делу сезоне Игокеа је у Лакташима декласирала црно-беле са 23 поена предности.

Партизан је утакмицу почео слично као и у Загребу против Цедевите. Црно-бели су за четири и по минута настарту убацили само два поена, али ни гости нису били много успешнији па је након половине прве деонице на семафору стајало 4:6.

У наставку прве деонице нападачи ан обе стране били су нешто бољи. Марко Бркић је убацио две тројке и осам поена у саставу Игокее, Партизан је борбеношћу долазио до својих поена, па је након 10 минута било 17:13 за госте.

KK12.jpgИгокеа је у финишу прве деонице имала шест поена вишка (17:11), али Партитзан је серијом 8-1 успео да се врати у игру и поведе. Црно-бели су ухватили чак девет скокова у нападу у првих 15 минута и управо због тога су и имали минималну предност (24:23).

И у наставку првог полувремена Партизан је правио пуно проблема ривалу офанзивним скоковима, а након поена Милосављевића уз фаул и тројке Лучића у 18. минуту Партизан је имао и великих плус осам (36:28).

Почетком другог полувремена Партизан је дошао до највећих плус 12 (46:34) након слободних бацања Вестермана, али је након тога стао. У наредна четири минута црно-бели нису постигли кош, али Игокеа је играла знатно испод овосезонских издања, па је предност екипе Душка Вујошевића смањена за само четири поена.

Деловало је да је криза иза црно-белих након што је Вестерман погодио тројку, а Лучић у следећем нападу закуцао након сјајне асистенције Бертанса (53:42). Игокеа је ипак поново успела да ухвати прикључак (53:47), али Штембергер је промашио два сл0ободна бацања, Богдановић је на другој страни погодио уз фаул и Партизан је пред последњу деоницу имао 58:48.

v281664p0
Гости из Александровца су се предали након 30 минута чему иако су у последња два минута успели да се спусте на једноцифрени дефицит. Партизан је надругој страни играо и даље на високом нивоу, пре свега у одбрани и на крају је дошао до веома важне победе.