Прочитај ми чланак

КАРАЏИЋ: Неће се подлећи притиску са Косова!

0

Navijaci-u-Minhenu

Први човек ФСС сматра да је транспарент на утакмици Бајерн-Плзењ још један вид притиска који се врши на УЕФА и ФИФА пред заједнички састанак 29. октобра, а на коме ће се опет говорити и о покушају пријема ФС Косова у званична такмичења.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић окарактерисао је транспарент навијача минхенског Бајерна (Примите Косово у УЕФА) као још један вид притиска на кровне фудбалске организације да попусте и дозволе чланство фудбсласког савеза непостојеће државе.

– То је још један вид притиска који се врши на УЕФА и ФИФА и све то пред заједнички састанак 29. октобра, а на коме ће се опет говорити и о покушају пријема ФС Косова у званична такмичења.

За сада, успешно одолевамо свим тим нападима, радимо искјучиво консултујући се са нашим властима и ја сам уверен да они неће моћи да учествују у квалификацијама за европска и светска првенства, све докле год их Уједињене нације не признају као државу – рекао је Караџић за “Ало”.

Први човек ФСС похвалио је потез ирског судије Алана Келија, који је затражио на утакмици Лиге шампиона између Бајерна и Плзења да се спорни транспарент склони.

– ФИФА је дозволила њиховим млађим селекцијама да могу да играју интернационалне мечеве и да учествују на званичним турнирима, али без заставе, химна и обележја такозване државе Косово. Ми томе морамо да се повинујемо, али не верујем да ћемо пристајати на нешто више од тога.

– Пратићемо и преговоре Београда и Приштине, али ћемо се држати одлука УЕФА и ФИФА. У те две институције имамо доста пријатеља, сјајан однос гајимо са њима и они су за сада, барем по питањима ФС КОсова, били прилично коректни. Држали су се прописа и надам се да ће наставити тако. Дакле, можемо да се сложимо са ставом ФИФА да сва деца, па и косовска, треба да играју фудбал, али нећемо да дозволимо да неко под том паролом пропагиа обележја неке непостојеће државе – закључио је Томислав Караџић.