Прочитај ми чланак

Караџић: Клубови, враћајте новац

0

Мондо

Председник ФСС при усвајању финансијског извештаја за 2012. годину открио да је та организација српским клубовима у последње две године позајмила милион евра. „Нико неће да врати паре“

fs
Фудбалски савез Србије често је интервенисао приликом алармантних ситуација у клубовима и пружао им новчану помоћ, па чак и кад су у питању највећи од њих.

Први човек српског фудбала Томислав Караџић открио је у Старој Пазови у Кући фудбала да је за тај циљ у претходне две године било издвојене милион евра.

„ФСС је клубовима дао милион евра за припреме, рефлекторе и регистрацију играча. Међутим, коме год да дамо, нико неће да врати. По свему судећи рампа ће морати да буде спуштена“, рекао је Караџић.

Ипак, према његовим речима челници и запослени у Савезу немају разлог за забринутост, „иако су тешка времена“.

Караџић је у обраћању делегатима Скупштине открио да ФСС претходних пет година није кубурио са кредитима осим подигнутог за изградњу спортског центра у Старој Пазови.

Као највећи проблем у финансијском пословању Савеза означио је неизвршавање спонзорских обавеза Радио телевизије Србије и Делта спорта.

„РТС дугује Заједници 500.000 евра, Делта спорт нам дугује више од 600.000 евра. Видим да и они кубуре, да имају проблема, али њихове обавезе се морају наплатити, пре или касније“.

Генерални секретар савеза Зоран Лаковић изнео је у јавност детаље финансијског извештаја за прошлу годину. Према том документу ФСС је остварио укупан приход од милијарду и 425 милиона динара, док је расходовао 891.902.000 динара, а 60 одсто од тога су сопствени приходи Савеза.

Лаковић је изнео и план за мере штедње Савеза у оквиру буџета за 2013. који ће износити 11.842.000 евра. Буџет је мањи због смањених трошкова агенције „Плави, плави“