Прочитај ми чланак

КАЛИНИЋ: Осећам се лоше, тело више не може да издржи

0

За Николу Калинића данас је дан одлуке. Када се екипа поново окупи после слободног викенда, знаће се може ли Калинић на Евробаскет или не.

По повратку репрезентације из Атине, где је учествовала на „Акрополис купу“, Калинић је пожурио на нове прегледе. Због болова у леђима одиграо је само два припремна меча и питање је колико је спреман за огромне напоре који екипу очекују на Европском првенству.

„Још на почетку лета осетио сам бол у леђима, мислио сам да ће временом да прође, али на крају се испоставило да су ствари озбиљније него што је изгледало у први мах. Проблем су две дискус херније, ситуација није наивна, постоји могућност да се погорша“, рекао је Никола Калинић за „Спортски журнал“.

Он каже да осећа као да се налази у зачараном кругу.

„Ствар може да се реши тако што ћу да јачам мишиће, али то могу да радим тек када прође бол и укоченост… Био сам на магнетној резонанци у Атини и она је показала да ствари не иду на боље. Почнема да радим, па ме боли, па станем. Осећам се катастрофално. Да није било толико отказа вероватно бих већ био кући. Али имам обавезу према играчима… Али и тело више не може да издржи…“, разочаран је Никола Калинић.