Прочитај ми чланак

КАДА УПОРЕДИМО СРПСКУ И ХРВАТСКУ ЛИГУ Да ли је Динамо бољи од Звезде и Партизана?

0

Велику пажњу у региону изазвао је недавни прелазак српског нападача Комнена Андрића у екипу загребачког Динама, с обзиром да је он постао први Србин који је обукао дрес ''Модрих'' још од рата, деведесетих година прошлог века.

Он већ има одређени стаж у шампионату Хрватске, с обзиром да је на Максимир стигао из екипе Интера из Запрешића, па неће имати проблема да се адаптира на хрватску лигу, али је врло брзо постао свестан величине свог новог клуба, што је и истакао у интервјуу за “Спортске новости“.

Посебно је нагласио да је и сјајн о дочекан од стране нових саиграча и сада је на њему само да покаже свој квалитет на терену, због чега је и дошао у редове Динама.

Између осталог, у интервјуу му је било постављено и питање да упореди квалитет најбољих српских са најбољим хрватским клубовима. Издвојио је Динамо, Партизан и Звезду и оценио да је тим са “Максимира“ ипак бољи од београдских “вечитих“.

“Нисам играо ни у Звезди ни Партизану да бих вам могао одговорити на ово питање. Једноставно, нисам компетентан о томе говорити. Али, знам да су Динамо, Црвена звезда и Партизан три најбоља клуба на Балкану, односно у регији, како се сад каже. Могу да кажем да су сва три клуба велика, међутим мислим да је Динамо у овом тренутку најбољи!“, истакао је Андрић.

Такође, упоредио је и квалитет две лиге – српске и хрватске, где је поново приметио значајну предност коју Хрвати за сада имају.

“Хрватска је лига у предности у овом тренутку. Зато што има боље терене. Сви су терени много бољи него у Србији. Ово је сјајна ствар, говорим о овим новим теренима који су направљени, то је потез који заиста заслужује наклон до пода.

Ето, сад кад сам играо неке утакмице у тешким временским условима у Запрешићу, терен је био скоро па идеалан. То је први и, могао бих казати, главни фактор који одваја хрватску од српске лиге. Такође, држим да је ХНЛ у предности јер је лига састављена од десет клубова; као што сам могао приметити у ових годину и по дана, свако свакога може победити.

У Србији није тако јер има 16 клубова, игра се двокружно. Овде је боље јер се игра четворокружно, па играте четири пута против најјачег Динама, Ријеке, Осијека, Хајдука… Мислим да је то боље, нуди већи квалитет“, закључио је Андрић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!