Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ РЕКОРДОМ СЕЗОНЕ УПРОСТИО ШАРЛОТ, Богдан и Бјелица тројкама померили границе

0

Никола Јокић игра као у трансу! У ноћи између суботе и недеље бриљирао је у победи Денвера над Шарлотом (123:110). Наш ас остварио је лични најбољи кошгетерски учинак у сезони, и трећи у НБА каријери, са 39 поена!

Јокић је убацио 16 од 29 шутева из игре (3-9 за три, 4-5 пенали), а уз то је остварио и 12 скокова (осам у нападу), шест асистенција, три украдене лопте и једну блокаду. Денверу, који је тренутно водећи тим Запада, ово је био пети узастопни тријумф, а десет заредом на домаћем терену. Уједно, скор 26-11 је најбољи старт сезоне Нагетса још од 1977. године!

Уз овакву игру нема сумње да ћемо Јокића следећег месеца гледати у Шарлоту, али не против Хорнетса, већ на Ол-стар мечу. То сматра и публика у Денверу, јер је млади Сомборац, још једном, добио овације дупке пуне хале: МВП! МВП! МВП!

– Имао сам утисак да ће убацити 50 поена. Промашио је доста „отпадака“ после скокова у нападу… али када је овако агресиван направиће проблеме свакој екипи – рекао је после меча тренер Денвера Мајкл Малон.

Меч је обележило и једно сјајно Јокићево закуцавање, по којима баш и није познат, а амерички медији примећују да је ово друга утакмица заредом у којој Србин ефектно „куца“.

https://twitter.com/nuggets/status/1081695573223174145

– Ако нисам уморан и ако сам 100 одсто сигуран да ћу поентирати, онда идем на закуцавање. Али, два поена су два поена, како год да поентирате – није, као и обично, Јокић дизао фрку око тог закуцавања.

Али зато јесте ушао у „полемику“ са саиграчем Торијем Крегом који је такође у једном тренутку против Шарлота „полетео“.

– Само зато што Крег може високо да скочи, не значи да боље закуцава од мене – „побунио се Јокић.

Још једна занимљивост са овог меча је, сада већ скоро устаљени нови надимак за младог Сомборца: Три-Кола!

Пре овог меча, Јокићев рекорд сезоне по броју поена био је против Бруклина (37). Поред нашег аса, у Нагетсима су се истакли Пол Милсап са 18 поена, опорављени Гери Херис са 17 поена, шест скокова и пет асистенција, као и Тори Крег са 12 поена.

Најбољи у Шарлоту био је Кемба Вокер са 20 поена. По 16 поена постигли су Марвин Вилијамс, Малик Монк и Бизмак Бијомбо, који је имао и 12 ухваћених лопти.

Богдан и Бјелица против Карија и Голден Стејта тројкама померили НБА границе

У вечери између суботе и недеље су наши кошаркаши били предодређени да руше у НБА лиги.

Никола Јокић је учествовао у победи свог тима рекордом сезоне по броју постигнутих поена, док су Сакраменто Кингси, за које наступају Богдан Богдановић и Немања Бјелица, поставили два у поразу од актуелног шампиона Голден Стејт Вориорса са 127:123.

НБА резултати

Шарлот Хорнетс – Денвер Нагетс 110:123
Јута Џез – Детроит Пистонс 110:105
Далас Маверикс – Филаделфија Севентисиксерс 100:106
Њу Орлеанс Пеликанс – Кливленд Кавалирс 133:98
Торонто Репторс – Милвоки Бакс 123:116
Мемфис Гризлис – Сан Антонио Спарс 88:108
Голден Стејт Вориорс – Сакраменто Кингс 127:123
Хјустон Рокетс – Портланд Трејлблејзерс 101:110

Први је клупски по броју постигнутих тројки (20), а други је „у сарадњи“ са Голден Стејт Вориорсима јер су два тима погодила највећи број шутева за три поена у историји НБА лиге, чак 41 пут су били прецизни иза линије 6,75.

И управо је то кошаркашка вест дана „преко баре“, не дешава се често да један овакав рекорд буде постављен. Али, како и не би када смо на паркету у једном од највећих „револверашких“ обрачуна најквалитетније лиге света.

Главно бреме у новом најбољем постигнућу је изнео Стеф Кари, који је постигао 42 поена, али и чак 10 тројки (из 20 покушаја) и тиме заокружио сјајно шутерско вече.

За рафалну паљбу је код „краљева“ био задужен Бади Хилд који је осам пута погодио шут за три (укупно 32 поена, пет скокова и четири асистенције), а пратио га је Џастин Џексон са пет погођених тројки (укуоно 28 поена).

Наши репрезентативци су такође дали велики допринос у постављању рекорда. Бјелица је био два пута прецизан из исто толико покушаја, а сусрет је завршио са 12 поена, девет скокова, три асистенције и две украдене лопте.

Био је присутан свуда на терену и допринео је да Кингси до последњег тренутка буду у борби за победу.

Богдановић је био чак и ефикаснији са 17 поена (од тога три тројке из осам покушаја) уз шест скокова, седам асистенција и три украдене лопте.

Ово је био други сусрет Сакрамента са актуелним шампионом ове сезоне, а оба пута су показали „краљеви“ да нису „топовско месо“. Били су у игри до последњих минута меча, када је и прошли, као и овај пут пресудило искуство противника. Ипак, овај тим Кингса показује из меча у меч да му је место у плеј-офу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!