Прочитај ми чланак

Јокић ОДЛУЧИО да ли ће играти за Орлове у квалификацијама за ОИ

0

Када год се помене репрезентација Србије и Никола Јокић, навијачима нашег националног тима на помисао пада: да ли ће прва звезда Денвера и током летњег квалификационог турнира за Олимпијске игре бранити боје Орлова пред београдском публиком?

Foto: fiba.basketball

Ас Нагетса говорио је за ФИБА сајт о будућности, али се најпре осврнуо на неуспех у Кини, када је Србија на Мундобаскету заузела пето место.

– Није идеално имати лош турнир какав смо ми имали прошлог лета, али сада морамо да се фокусирамо на будућност. Верујем, знам да ћемо ускоро побеђивати. Желели смо да освојимо титулу, али нисмо добро радили током другог дела турнира и зато нисмо освојили ништа – рекао је Никола Јокић.

Он је током разговора за ФИБА сајт говорио о свом почетку у репрезентацији Србије 2016. године, када је играо за Орлове у кваификационом турниру за Рио.

– Било је то фантастично искуство, једно од најбољих у мојој каријери. Било је то први пут да играм за репрезентацију и осећао сам се сјајно. Одиграли смо јако добро – казао је Јокић, да би у следећем одговору открио планове за предстојеће лето.

– Желео бих да учинимо исто следећег лета код куће, и да се квалификујемо за Токио. Користићемо искуство из 2016. године како бисмо дошли до истог циља на свом терену. Морамо да бринемо корак по корак о свему. Прво, морамо да добијемо сваку утакмицу на Квалификационом турниру за Олимпијске игре, то је прва фаза наше Олимпијске мисије. Биће напорно и компетитивно, а ми не можемо да мислимо да нам је место већ гарантовано зато што играмо код куће. Желим да помогнем тиму да се пласира, тако што ћу бити најбољи играч који могу да будем – открио је Џокер.

Деби у репрезентацији Србије Јокић је имао у Рију, када је чета тадашњег селектора Александра Ђорђевића освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Бразилу.

– То је фантастичан турнир, тако добро искуство. Освојили смо сребро 2016. године и то је било заиста велико достигнуће за српску кошарку – каже Никола.

Наредни квалификациони турнир у српској престоници биће епицентар збивања на кошаркашкој сцени током лета.

– Прво, волео бих да се Србија квалификује на Олимпијске игре, и да буде на тој светској сцени поред многих талентованих спортиста из наше земље. Срби воле Олимпијске игре, и волели бисмо да будемо тамо и да направимо још један сјајан олимпијски моменат наредног лета – рекао је Јокић.

Нема сумње да ће оваква одлука српског центра обрадовати и новог селектора Игора Кокошкова, који је после Мундобаскета сео на клупу Орлова, наследивши легендарног Александра Сашу Ђорђевића.