Прочитај ми чланак

Јокић оборио НБА рекорд стар 40 година

0

Никола Јокић је полако почео да кокетира са одређеним рекордима у НБА лиги. Одличним партијама у својој другој сезони у Денвер Нагетсима Сомборац је дошао у ситуацију да га константно обавештавају о могућностима да надмаши неке од највећих асова НБА.

Никола Јокић (Фото: Twitter)

Никола Јокић (Фото: Twitter)

Статистичари су тако дошли до податка да је Јокић оборио рекорд стар 40 година; он је први играч још од Алвана Адамса који је у успео да у својој првој или другој сезони има просек од 20 поена, 10 скокова и пет асистенција за 36 минута на паркету. Да је податак вредан пажње потврђује и чињеница да је претходни власник рекорда био чувени Оскар Робертсон, најбољи играч Милвоки Бакса свих времена, члан Кошаркашке куће славних и неко ко је чак 12 пута био учесник Ол-стара.

Иначе, кошаркаши Сакрамента победили су после продужетка Кливленд са 116:112 и нанели му шести пораз у последњих осам утакмица.

Победу Кингсима донео је Арон Афлало тројком 17,3 секунде пре краја продужетка. Он је утакмицу завршио са 14 поена, док је најефикаснији у победничком тиму био Демаркус Казнс са 28 поена, 11 скокова и девет асистенција. Дарен Колисон додао је 23 поена.

У екипи актуелног шампиона најбољи је био Леброн Џејмс са 24 поена, 13 скокова и 11 асистенција, што је био његов други узастопни „трипл дабл“. Он је после утакмице критиковао своју екипу, рекавши да мора више да се залаже ако жели да одбрани титулу. Кевин Лав постигао је 21 поен уз 16 скокова, а Кајри Ирвинг додао је 20 поена за Кавалирсе, који су претрпели трећи узастопни пораз, односно 14. пораз у лиги. Голден Стејт је победио Шарлот са 113:103 и остварио 39. победу у лиги. Вориорсе је до победе предводио Кевин Дурент са 33 поена, од којих је 16 постигао у последњој четвртини, док је Стефен Кари додао 28 поена, од којих шест тројки. Клеј Томпсон убацио је 19 поена, а Дрејмонд Грин 13. У екипи Шарлота Кемба Вокер био је најефикаснији са 26 поена. Оклахома је победила Њу Орлеанс са 114:105, а утакмицу је обележио Расел Вестбрук, који је остварио 60. „трипл-дабл“ учинак у каријери.

Он је утакмицу завршио са 27 поена, 12 скокова и 10 асистенција. Стивен Адамс је додао 20 поена и 11 скокова, а Енес Кантер 17 поена и 11 скокова. У тиму из Њу Орлеанса најефикаснији је био Дехуан Мур са 18 поена и осам скокова, а Тајрик Еванс, Џру Холидеј и Соломон Хил додали су по 14 поена.