Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ КИПТЕО ОД БЕСА: Нећете веровати због чега је српски кошаркаш избачен

0

Никола Јокић је играо сјајно против Јуте, плесао је по терену, а онда је судија решио да га пошаље у свлачионицу.

Денвер је био убедљив (107:83). Јокић је за 25 минута на терену постигао 13 поена, имао седам скокова, пет феноменалних асистенција, али сјајна партија српског центра остала је у другом плану због прилично дискутабилне одлуке судија.

Наиме, на старту последње деонице, Јокић је у намери да прође поред Швеђанина Јонаса Јеребка, „завеслао“ руком како би се пробио, а Швеђанин је искористио контакт и пао као да га је ударио брзи воз. Судије су населе на театралан пад Јеребка и искључиле 22-годишњег Сомборца.

Одлука судија жестоко је изнервирала младог српског кошаркаша, који није могао да верује шта се догодило. Након меча Јокић је објаснио новинарима шта се догодило:

„Трчали смо паралелно и почео је да удара у мене, једном, други, трећи пут. Када сам видео да ће још једном, покушао сам да га ‘препливам’ како бих се ослободио и ударио га. Нисам то урадио намерно, изненадило ме искључење. Да желим да ударим човека, не бих га ударио тако“, рекао центар Денвера.

 

Подсетимо, ово је Јокићу друго искључење у НБА каријери. Први пут је искључен ове сезоне против Лејкерса, када је ревизијом арбитраже установљено да су судије погрешиле.