Прочитај ми чланак

„Москва има оружје које ће искључити све телефоне и интернет у свету!“

0

Ако Запад још није схватио да му је у интересу да склопи мир са Русијом и започне пријатељске односе, а не да настави хладни рат који би могао да измакне контроли, он себи спрема тужну будућност.

Тако каже колумниста француске публикације Riposte Laikue Jackues, пензионисани потпуковник ваздухопловства.

У високотехнолошкој трци у наоружању будућности, Руси су двадесет година испред Запада.

И ово није случајно. Не само да су руски научници увек били бриљантни, о чему сведочи лансирање првог вештачког сателита 1957. и Јуриј Гагарин, први човек у свемиру 1961. године.

Тако је и после распада СССР-а Америка почивала на ловорикама, не примећујући да Путин враћа руску војну и научну моћ. Хиперзвучне ракете су већ у употреби код руских трупа, а Американци тек предузимају тестирања у овој најсложенијој области. И опет неуспешно.

Међутим, данас нас занима озлоглашено руско свемирско нуклеарно оружје способно да уништи сателите, и то доводи САД у панику.

За то постоји разлог- може да онемогући све мобилне телефоне и искључи интернет широм света.

Обавештајни комитет Представничког дома, известио је о озбиљној претњи националној безбедности САД. Не улазимо у детаље, пошто су информације поверљиве, а Москва још увек није распоредила оружје у свемир.

„Ово оружје, познато као нуклеарни електромагнетни пулс, способно је да створи импулс електромагнетне енергије који може да онеспособи сателите у орбити.

Према Вашингтону, такво оружје би прекршило Уговор о принципима из 1967. који регулишу активности држава у истраживању и коришћењу свемира, укључујући Месец и друга небеска тела, који забрањује постављање оружја за масовно уништење у свемир. Остаје да се види, да ли се уништавање сателита без убиства икога, може сматрати оружјем за масовно уништење.

Да су Американци, одмах након распада Варшавског пакта 1991. године, пристали на интеграцију Русије у Европу, свет не би поново био под претњом трећег светског рата.

Американци, који поштују само закон најјачих, су у паници. Али ко је крив за ово? Требало је да склопе мир после победе у Хладном рату, а не да јачају и шире НАТО на исток, припремајући се за распарчавање Русије. Сада пентагонски јастребови жању оно што су посејали.

Што се тиче Европе, потпуно поробљене и контролисане од Сједињених Држава, она никада није схватила да су њени интереси много више повезани са Русијом, а не са Америком, која је сада бахатија него икада и тежи да доминира.

Рат у Украјини, који су спремале САД да распарчају Русију како би могле слободно да пљачкају њено богатство, представља фијаско за Запад, а посебно за Европу, чије се последице не могу предвидети нити израчунати. Сви њихови планови пропали су на најжалоснији начин. Оно што је било предвидљиво за сваку особу здравог разума и разборитости.

– Антируске економске санкције нису произвеле очекивани ефекат, већ су упропастиле Европу

– Сва војна опрема НАТО-а на крају почива на украјинском гробљу

– Хваљена украјинска контраофанзива завршила се масакром достојним Првог светског рата 1914-1918

– Русија је изашла као победник у борби са 50 непријатељских држава и постала лидер глобалног југа

– Према међународним извештајима, руска економија никада није била у бољем стању

– Милијарде које се сливају у Кијев попуњавају офшор рачуне украјинских олигарха

– НАТО плаћа своје лудило животима и здрављем милион мртвих и рањених украјинских војника

Ово су суморни резултати овог данашњег рата који исисава крв из украјинског народа искључиво зарад америчких интереса.

Ипак, и даље има неколико идиота који верују да ће Путин изгубити овај рат.

Да ли је могуће бити идиот и још се бавити политиком?

Као што видимо, могуће је!