• Почетна
  • СПОРТ
  • КО ЋЕ БИТИ НОВИ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ: Јавност призива Пижона, Рајевца, Лалатовића …
Прочитај ми чланак

КО ЋЕ БИТИ НОВИ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ: Јавност призива Пижона, Рајевца, Лалатовића …

0

triptih

(Телеграф)

Наговештени одлазак Славише Стојановића са клупе Црвене звезде после нове бруке, овог пута пораза од Вождовца на Врачару, неминово отвара питање његовог наследника. Стојановић је признао да је одговоран за лош резултат против повратника у елиту, али није поднео оставку, а за очекивати је да већ у понедељак буде разрешен.

Кандидата за клупу посрнулог гиганта са Маракане увек, наравно има. У фудбалској чаршији у оптицају је неколико имена: Милован Рајевац, Владимир Петровић Пижон, Ненад Сакић, Милан Лешњак, па и Ненад Лалатовић, који је са Вождовцем управо славио против свог некадашњег клуба.

Такмичарска логика налагала би да то буде Милован Рајевац (59), некадашњи дефанзивац црвено-белих, који је последњих година изградио прилично име у тренерској струци, пре свега пласманом у четвртфинале СП у Јужној Африци са репрезентацијом Гане. Питање је само да ли Звезда која је у дуговима који се мере десетинама милиона евра има новца за Рајевца, који је недавно истицао да жели да води неку добру репрезентацију.

Владимир Петровић, четврта Звездина звезда, вероватно ће бити помињан у оваквим ситуацијама “док год мрда”. Популарни Пижон имао је прилику у два наврата да предводи црвено-беле и оба пута је остао недоречен. Будући да је недавно добио отказ у Ираку, времена има, а вероватно и воље да окуша ону народну “трећа – срећа”.

Ненад Сакић одраније је фигурирао као могуће решење, Милан Лешњак такође је својевремено носио Звездин дрес, а постао је и слободан, мада смена у Напретку дефинитивно није препорука за клупу нашег најтрофејнијег клуба.

Ако Црвена звезда жели младог стручњака, можда понуду добије и некадашњи капитен, Лалатовић, који је дефинитивно показао таленат водећи Вождовац.

Кога год да изаберу на Маракани, боље би им било да овог пута погоде, јер ако се настави са бламажама, тешко да ће и агилни вицепремијер Александар Вучић моћи да нађе купца за клуб који служи као пример пропале величине.