Прочитај ми чланак

Јака конкуренција: Ивана Шпановић из Дохе креће по дијаманте, циља олимпијску норму

0

ivana-spanovic

Ивана Шпановић отвориће летњу сезону у скоку у даљ на митингу Дијамантске лиге у Дохи, који се одржава у петак 15. маја.

Европска шампионка имаће јаку конкуренцију, јер ће се на стартној листи наћи неколико девојака са рекордима преко седам метара. Поред светске првакиње Бритни Рис, Ивана ће снаге одмерити и са прошлогодишњом победницом Дијамантске лиге Тианом Бартолете, Даријом Клишином, Канађанком Кристабел Нетеј која тренутно има најбољи светски резултат у сезони (6,98). У скоку у даљ наступиће и Британке Сара Проктор и Лореин Уген (други најбољи резултат ове године, 6,96 м).

Дијамантску лигу преносиће Спорт клуб, а скок у даљ је на програму у 17:30 по локалном времену.

„С обзиром на то да је ово прво такмичење после паузе, у Доху идемо без великог оптерећења. Ивана ће скакати из нешто краћег залета и главни циљ нам је остварење олимпијске норме. Конкуренција не може бити јача, само недостаје светска првакиња из дворане францускиња Лесур која се недавно повредила“, рекао је Иванин тренер Горан Обрадовић.

Национални рекорд и најбоље Иванин скок на отвореном износи 6,88 м, а остварен је на митингу Дијамантске лиге у Јуџину прошле године.

(Спорт Блиц)