Прочитај ми чланак

ИЗДРЖАО СВЕ Бјелица оставио иза себе повреду и болно закуцавање – и бриљирао! /ВИДЕО/

0

Мало тимова може да се похвали да је ове НБА сезоне кренуло на такмичарску турнеју, а на њој успело да у гостима победи и актуелног шампиона, Голден Стејт, и Сакраменто Кингсе, и Портланд. А управо је то урадила давно отписана Минесота, у којој последњих дана изврсне партије пружа Немања Бјелица.

Репрезентативац Србије је у Тимбервулвсе стигао као МВП Евролиге, али после одличних дебитантских издања у првом НБА месецу, уследили су и порази и његова повреда. Одсуство, а онда мала минутажа, многе би уздрмали, али Бјелица је после одличне дефанзивне игре против првака, па кошгетерског рекорда своје НБА каријере против Кингса, одличан био и у драматичној победи над Портландом од 105:106 – убацио је 11 поена и имао десет скокова, пет асистенција, „крађу“ и блокаду.

Сам меч је почео прилично „болно“ за нашег аса, јер је Портландов Ноа Вонле успео да се избори за лопту под кошем и одмах пође на закуцавање. Бјелица је приметио његов план, пробао да га заустави, али је било прекасно за то. Супарник се, пун себе, после успешног закуцавања „унео“ у лице нашем репрезентативцу, због чега је добио и једину техничку грешку на овом мечу.

Али, Бјелица није поклекао. Не после повреде са којом се изборио. Не после гледања са клупе бројних пораза и пада на последње место. Не, једно закуцавање је стварно ситница наспрам тога. Зато је узео ствари у руке и… погађао, када је требало, и са девет метара.

У кошарци појединац може да блиста, али она је – тимски спорт. Немањин допринос је и овога пута био значајан. На крају, у први план је избио допринос његовог клупског колеге.

Карл-Ентони Таунс, такође НБА новајлија, на секунд и осам десетинки пре краја погодио је кош ривала, који је умало направио чудо јер је успео да у последња три минута стигне од 93:100 до вођства. Ипак, Минесотина овогодишња појачања показала су – да следећа сезона може да буде прилично занимљива за навијаче Тимбервулвса. Ако не верујете ноћас пораженим Трејл-Блејзерсима, распитајте се онда у Голден Стејту и Сакраменту.

Резултати

Њу Орлеанс – Феникс 100:121

Атланта – Бостон 118:107

Мемфис – Голден Стејт 99:100

Чикаго – Кливленд 105:102

Портланд – Минесота 105:106

Сакраменто – Оклахома сити 114:112

Извор: Блиц