• Почетна
  • СПОРТ
  • Ивановић: Михајловићу, не глуми патриоту, радиш за менаџере
Прочитај ми чланак

Ивановић: Михајловићу, не глуми патриоту, радиш за менаџере

0

Фудбалери замерили селектору Синиши Михајловићу што, под изговором родољубља, форсира играче појединих агената

Пукло!

Сукоб селектора фудбалске репрезентације Србије Синише Михајловића и капитена Бранислава Ивановића тиња још од меча против Белгије, а све лежи у личном анимозитету њих двојице. Према речима нашег извора, дефанзивац Челсија замерио је Михи на томе што је њега и Александра Коларова јавно оптужио да су одговорни за пораз од Белгије, а пребацио му је и на „лажном патриотизму, заснованом на пословима с разним менаџерима“.

– Ивановићу и Коларову је засметало што их је Миха јавно окривио за пораз против Белгије, па су му по доласку у Стару Пазову рекли како је то могао да уради на далеко суптилнији начин. Од тада сукоб тиња, а кулминација се догодила пред дуел с Македонијом. Михајловић је поново почео да виче на играче, на шта су му они одговорили: „Немој да вичеш на нас. Ти си шеф, то је јасно, ти одлучујеш о свему, али немој да глумиш неког патриоту, јер знамо шта радиш и зашто си овде“. Уследиле су псовке и Ивановић је избачен из првог тима – каже извор Курира и наставља:

– Бане му је рекао да ће се увек одазвати позиву, а сад да ли ће га пред утакмицу заболети задња ложа, то је већ друга ствар. Овде није реч о изолованом сукобу, већ о неслагању са системом који траје годинама, а у којем се протежирају играчи одређених менаџерских агенција.

Четворка ведри и облачи
Према речима нашег извора, у Фудбалском савезу Србије постоји систем по којем се у националном тиму форсирају играчи које заступају Фали Рамадани, Пини Захави, Серђо Берти и Влада Лемић. Њих четворица годинама раде заједно и краке су разгранали не само у српским клубовима већ и у водећим европским екипама попут Челсија, ПСЖ, Манчестер ситија, Фјорентине… У фудбалским круговима постоји и изрека да на Стамфорд бриџу не може киша да падне а да не пита Лемића.

Палма: И Рибаре би их добило
Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма згрожен је поразом фудбалера у Скопљу.
– Сигуран сам да би фудбалери Рибара, највећег села у Јагодини, победили нашу репрезентацију. Сигуран сам да ће се грађани Србије због тога секирати наредних десет дана, а за њих је то само један у низу случајева за заборав. Ми који нешто радимо у спорту морамо да подигнемо свој глас и кажемо: „Еј, не можете тако да се играте, ви који не знате колико милиона евра имате, а Србија вас је научила спорту“ – рекао је Марковић.

 

(Курир)