Прочитај ми чланак

ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА: Мега је у финалу АБА лиге

0

images

Први финалиста плеј-офа АБА лиге је екипа Мега Лекса, која је и други пут у два одиграна меча савладала подгоричку Будућност, неприкосновену у лигашком делу сезоне.

Драматична борба вођена је вечерас у Сремској Митровици, а Мега Лекс је на крају потпуно заслужено славила са 76:75 и сада чека бољег из дуела Звезде и Цедевите!

Прва четвртина протекла је у равноправној борби две екипе, а прву осетнију предност стекли су гости из Подгорице после пет везаних поена Суада Шеховића за 12:7 у њихову корист.

Благу предност екипа Будућности није испуштала до краја ове деонице коју је добила са 24:22.

Почетак другог квартала је у потпуности припао гостима, који су преко Суботића, Џенкинса и Тадије Драгићевића стигла до најубедљивије предности од почетка меча – 31:22!

Међутим, Мега је имала одговор, иако је недуго затим Сеад Шеховић погодио тројку за “двоцифрених“ 34:24 у корист Будућности. Наиме, истом мером је узвратио Раде Загорац, а онда нову тројку погађа Луваву и већ је на семафору стајало 30:34.

То је био само увод у сјајан период игре домаћег тима, који је до краја друге четвртине успео да направи потпуни преокрет и на полувреме оде са “плус четири“ – 44:40!

И трећа деоница је припала Милојевићевој екипи, која је и даље држала свој ритам игре, док су Подгоричани постајали све нервознији. Као плод свега тога, Мега је после треће деонице водила са 62:55 и чинило се да је финале на видику!

Међутим, Подгоричани врло брзо успевају да ухвате прикључак и тројком Омара Кука су пришли на 65:63 у 34. минуту меча.

До краја смо гледали неизвесну, драматичну борбу, а кулминација је уследила при вођству Подгоричана од 75:74, у последњем минуту меча.

Гости нису искористили свој напад, после чега је Никола Ивановић повео, чинило се, последњу акцију Меге. Али, на девет секунди пре краја, Алекс Марић је направио прекршај на Данилу Николићу и тренер Будућности Лука Павићевић је затражио тајм-аут.

Ипак, то није пореметило Николића, који погађа са линије пенала за изједначење, а онда и за вођство – 76:75!

Остало је гостима да за девет секунди изборе преокрет, али Омар Кук је био непрецизан и славље Милојевићевог тима и њихових навијача је могло да почне!

Луваву-Кабаро са 17 и Ивановић са 16 поена били су најефикаснији у победничкој екипи, Загорац је уписао 14, а Данило Николић 12 поена.

У пораженом тиму, Тадија Драгићевић најбољи са 20 поена, а пратио га је Суад Шеховић са 15.

Извор: sportske.net