Прочитај ми чланак

ИРЦИ РАЗОЧАРАНИ – у Даблину се прича српски

0

Већински део спортске јавности у Ирској разочаран је у национални тим.

Разлог је реми Грузији, иако је њихова селекција и даље господар сопствене судбине на путу ка Мундијалу.

Ирци, три рунде пре краја трке у групи Д, имају два бода мање од наше селекције пред медјусобни окрсај на Авива стадиону у Даблину од 20.45.

„Мало је рећи да сам бесан, али нема везе то само с тим што смо ремизирали у Грузији, већ због чињенице да нам игра не личи ни на шта. Мартин О’Нил је тотално погубио конце, а још нам сада долази Србија… Само да не изгубимо“, каже Шејмус О’Конор за Б92.нет.

Управо се селектор Ирске налази на насловним странама свих спортских новина, уз оцену да нешто драстично мора да се промени – јер система нема, док их он уверава да ће их разуверити.

Ипак, има и оних који верују у екипу, а један од њих јесте симпатични таксиста Џон.

„Није тако страшно, иако ће бити паклено тешко против Србије. Веома сте добра екипа и морамо паметно да приступимо. Нека узмемо бод, па да добијемо Молдавију и онда да ‘изгинемо’ у Велсу“.

На улицама нема превише навијача домаћих, шта више – веровали или не – српски језик можете чути на сваком ћошку. Осим навијача из Београда, ту су и момци који су се претходних година раштркали по Европи, а ту је и групица из Бања Луке.

„Ма, биће 3:1… Ем, што смо ми талични, ем што играмо добро и имамо добар тим. Дилеме нема, идемо у Русију“, кажу у глас.