Прочитај ми чланак

Хрватски навијачи могу на Маракану! Сазнајте како!

0

srbija-hrvatska-markotodorovic-2

(Телеграф.рс)

Фудбалска утакмица између Србије и Хрватске, која ће се 6. септембра одиграти на стадиону Црвене звезде, с разлогом је проглашена утакмицом високог ризика. Иако су се фудбалски савези двеју земаља још пре меча у Хрватској у марту договорили да гостујућим навијачима неће бити омогућен улаз на стадион, таква могућност ипак постоји!

Наиме навијачима из Хрватске у Београду је неко могао да купи улазницу за предстојећи меч, с обзиром да је на једну личну карту било могуће купити чак седам карата, с којом ће они као и сваки други гледалац моћи да уђу на Маракану.

– Контроле личних докумената неће бити на самом стадиону, тако да ће навијачи из Хрватске, искључиво без обележја моћи да уђу на стадион. Навијачима са Хрватским обележјима ће бити забрањен приступ стадиону, а контрола ће почети још на граници – рекао је за Телеграф начелник полицијске управе за град Београд Стеван Бјелић и додао.

– Полиција ће вршити контролу у две зоне – на граници и у зони стадиона. Видно обележеним навијачима Хрватске неће бити омогућен улаз у Србију, а уколико се примете организоване групе, полиција ће их зауставити на граници – рекао је Бјелић.

Српска полиција у доброј је сарадњи са хрватским представницима безбедности, који ће такође вршити контролу возила која ће се упутити ка Србији на дан утакмице.