Прочитај ми чланак

Хрвати нападају УЕФА због Руса и Италијана

0

uefa-logo(Спорт26)
Фудбал често уме да буде неправедан, али само када не искористите сопствене шансе. У Словачкој  у току шампионата Европе у фудбалу за играче до 17 година.

Расплет у групи у којој су играли Италија, Русија, Хрватска и Украјина, разљутио је наше западне комшије. Наиме, иако је Хрватска у последњем колу победила Украјину, „коцкасти“ су остали без пласмана у наредну фазу такмичења, јер је меч између Италије и Русије завршен ремијем, јединим исходом који је Хрвате могао да елиминише.

  – Како остати сабран, како утешити ове младиће који су након утакмице остали да леже плачући на терену? Када имате у задње 34 утакмице само један пораз и када доживљавате овакву неправду онда ту нема пуно великих речи. Апсолутно смо заслужили пролаз даље, најбоља смо репрезентација у групи, требали смо победити и Италијане и Русе јер смо били бољи. На крају ово доживимо, да нам се смеју, договоре утакмицу – рекао је селектор Хрватске Иван Гудељ за спортски.хр.

  Последњи минути меча Руса и Италијана показују да ниједна репрезентација у финишу није била спремна да крене напред.

  – Ето, то је то, главно да УЕФА држи стално предавања о фер-плеју. Тешко ми је да поверујем да се то већ код овог узраста, практично деце, већ догађа. Па погледајте, голови су код Италијана падали у првом минуту првог и првом минуту другог полувремена. Дало се то наслутити пре утакмице, у истом хотелу боравимо Украјинци, Руси, Италијани и ми. Смешкали су нам се Италијани и Руси, приметили смо то – јадао се Гудељ.