Прочитај ми чланак

ХРВАТИ ЈЕДВА ИЗВУКЛИ ТРИЈУМФ: Хрватска победила тзв. Косово у квалификацијама…

0

Фудбалска репрезентација Хрватске победила је у Загребу Косово са 1:0, у утакмици седмог кола Групе И у квалификацијама за Светско првенство 2018. године и задржала прво место.

Једини гол постигао је Домагој Вида у 74. минуту.

Утакмица Хрватске и Косова јуче је прекинута у 21. минуту због натопљеног терена на Максимиру, а одлука о наставку донета је јутрос.

Према правилнику Медјународне фудбалске федерације (Фифа) ;који налаже обавезни наставак утакмице за 24 сата ако то услови на терену дозвољавају, као и чињеницу да је готово немогуће пронаћи нови термин одигравања, пронадјен је компромис између ФИФА, два Савеза и уз знање Европске фудбалске уније (УЕФА), да се утакмица настави данас.

Иако је одлука о наставку утакмице донета јутрос, на максимирском стадиону окупило се око 7.000 људи, који су били смештени на источној и доњем делу западне трибине. Хрватска је током целе утакмице била боља, иако је и гостујућа екипа створила неколико добрих прилика пред голом Данијела Субашића.

Једини гол постигнут је у 74. минуту када је Лука Модрић из слободног ударца са леве стране убацио лопту у казнени простор, а Домагој Вида је главом са шест метара послао лопту у гол капитена Косова Самира Ујканија. Три кола пре краја квалификација Хрватска је прва на табели Групе И са 16 бодова и има два бода више од другопласиране Украјине. Трећи је Исланд са 13 бодова, четврта Турска са 11, Финска је пета са четири бода, док Косово на последњем месту има један бод.

Хрватска ће у уторак играти на гостовању против Турске.
У претпоследњем колу почетком октобра Хрватска ће играти против Финске на домаћем терену, а у последњем колу гостоваће у Украјини.