Прочитај ми чланак

Хоће ли Рајковић бранити на Маракани?

0

rajkovic69

(Бета)

Иако тврди да ће “имати храбрости“ да 17-годишњем голману Предрагу Рајковићу укаже праву прилику током сезоне, тренер Јагодине Младен Додић није желео да потврди да ли ће освајач титуле првака Европе са омладинском препрезентацијом Србије бити на голу Јагодинаца против Црвене звезде у суботу на Маракани.

Тренер фудбалера Јагодине Младен Додић рекао је данас да му неће мањкати храбрости да новом репрезентативцу Србије, 17-годишњем голману Предрагу Рајковићу пружи потребну минутажу.

„Рајковић ће имати своју минутажу, али са младим играчима треба бити стрпљив. Сигурно је да нам неће мањкати храбрости да он добије минутажу која је потребна за његов даљи напредак“, рекао је Додић за агенцију Бета.

Конкуренција Рајковићу на голу Јагодине биће искусни 32-годишњи Анђелко Ђуричић, који је током каријере четири пута носио репрезентативни дрес Србије.

„Имамо два одлична голмана, једног искуснијег и другог који је перспектива, не само Јагодине, него и српске репрезентације“, навео је тренер суперлигаша из Јагодине.

Рајковић је прошао све репрезентативне селекције Србије, а прошлог месеца је с омладинским тимом освојио Европско првенство у Литванији.

Он је после тога добио позив селектора А репрезентације Синише Михајловића и дебитовао у пријатељској утакмици против Колумбије.

Млади голман је у мечу који је одигран у Барселони ушао у игру у 82. уместо Дамира Кахримана, али је седам минута касније примио гол.

„Нисам се разочарао због тога, али ми је криво, и њему је… Битније од свега је да је добро реаговао у тој ситуацији и да је у овим годинама дебитовао за репрезентацију, што је заслужио својим одбранама на Европском првенству и својим досадашњим радом, како у репрезентацијама, тако и у дресу Јагодине“, рекао је Додић.

Рајковићев тренер у Јагодини је казао да увек постоји опасност да млади фудбалер „полети“, али да сви у клубу максимално воде рачуна о њему, како на терену, тако и ван њега.

„Рајковић је показао психолошку стабилност и учинићемо све да му помогнемо да чврсто остане на земљи и да перманентно напредује у каријери“, рекао је Додић.

Додић, ипак, није желео да открије да ли ће 17-годишњи Рајковић бити на голу у сутрашњој утакмици против Црвене звезде.

„Одговор на то питање добићете пред почетак утакмице“, насмејано је рекао Додић.

Рајковић је прошле сезоне два пута наступио за Јагодину у Супер лиги, а на голу у првом колу, у прошлонедељном поразу од Напретка са 2:0, стајао је Ђуричић.