Прочитај ми чланак

ХАОС У ЗАГРЕБУ: Делије ставиле на муку хрватску полицију, потера траје

0

14601174864753Полицијска сирена у Загребу! Делије су стигле. И полиција изгледа не зна где су. За сада ни колико је их, а спекулисало се и бројкама од око 1.000 навијача, иако то звучи мало превише. Сигурно је да су ту, портал 24сата.хр објавио је да су навијачи Црвене звезде, који су у Хрватску отпутовали на меч са Цедевитом у последњем колу Евролиге, ручном кочницом зауставили воз и побегли испред полиције!

Све се збило у самом центру Загреба, покрај дома „Дражен Петровић“ који је после главне железничке станице ако долазите из Београда, па се сумња да су у питању навијачи Црвене звезде из Словеније. У Бадалићевој улици сада је већ десетак шолицијских марица које покушавају да похватају Звездине присталице.

Неки су и ухваћени што показују фотографије хрватске агенције Пиxселл. Тренутно се не зна који је број приведених, ни колико их се још скрива по загребачким улицама. Портал Индеx.хр наводи да је према некомплетним навијачима више десетина Звездиних навијача још у „бекству“.
„Акција је у току и више информација моћи ћемо да понудимо током дана. Немамо најаву да би навијачи Звезде могли да дођу и другим путевима“, преноси Индеx.хр речи службеника загребачке полиције.

Сазнајемо, да је њих чак 2.000 желело да иде у Загреб, али да је у договору са клубом тај број значајно смањен због целе приче око Вуковара и овом утакмицом. Цедевита наравно нема навијаче, али подсетимо да су Делије недавно имале жесток сукоб са навијачима Динама у Атини.

Утакмица између Цедевите и Црвене звезде почиње од 19 сати, а тензија је подигнута још откако је хрватски шампион објавио да ће сав приход од улазница донирати за обнову Вуковарског торња.

Извор: mozzartsport