Прочитај ми чланак

Хаос са ‘Топчидера’ сели се на Врачар!?

0

huligani velika74712220120127110257

Навијачки вандализми које смо током викенда гледали на стадиону Црвене звезде лако би могли да се преселе на Врачар где ће се у дербију 12. кола ЈСЛ састати Рад и Црвена звезда. Полиција има информације да ће у сукобу навијча учествовати три навијачке групе и да је „наоружавање“ већ почело.

Суботњи 145. „вечити“ дерби могао би да буде тек најава крвопролића које би могло да се догоди током предстојећег викенда на Врачару.

У том београдском насељу Звезда гостује екипи Рада на стадиону Обилића који би пратично могао да буде „сигурна кућа“, али само за оне навијаче који успеју да без последица дођу на њега и да га после утакмице напусте.

Познато је да навијачи Рада бојкотују утакмице свог тима када се играју на стадиону Обилића али су зато „Форси“ спремни на обрачун са Звездиним навијачима у околини спортског објекта на Врачару.

Ипак, „Форси“ нису једини који ће покушати да се обрачунају са навијачима Црвене звезде јер полиција има информације да је дошло до заказивања обрачуна навијача Партизана и Црвене звезде на Врачару.

У ту сврху већ су почела наоружавања навијачких група које желе да поравнају рачуне који су остали нерешени после суботњег 145. „вечитог“ дербија.

Навијачи Партизана кивни су због „сачекуше“ коју су „Делије“ направиле у суботу у београдском насељу Умка када су двојица навијача Партизана завршила у болници са тежим телесним повредама.

Дуел Рада и Црвене звезде је као утакмица високог ризика заказан за 13 часова а полиција ће бити на искушењу да спречи евентуалне хулиганске обрачуне пре почетка сусрета али и након његовог завршетка.

(Спортске.нет)